x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum te fereşti de deochi şi ce descântece poţi spune

Cum te fereşti de deochi şi ce descântece poţi spune

26 Mar 2014   •   11:51
Cum te fereşti de deochi şi ce descântece poţi spune

Deochiul este puterea (magică) pe care superstițioșii o atribuie unor oameni, de a-i îmbolnăvi pe cei asupra cărora își fixează privirea cu răutate, invidie, admiraţie, etc. Iată care sunt simptomele celor deocheaţi şi ce descântece pot fi spuse pentru a alunga deochiul.

Citeşte şi Cu ce fac VRĂJITOARELE FARMECE. Ce să nu laşi să ajungă în mâna lor

Deochiul este o superstiţie care spune că anumite persoane, în special copiii și lăuzele, pot fi "vătămate" printr-o privire admirativă sau invidioasă. De asemenea, pot fi deocheate și plante sau animale domestice.

Citeşte şi Cum ştii dacă ţi s-au făcut FARMECE şi cum le poţi DEZLEGA

Deochiul se manifestă prin dureri de cap, căscat continuu, febră, slăbiciune, lipsa poftei de mâncare şi câteodată greaţă (în cazul oamenilor), veștejire (în cazul plantelor), tânjeală (în cazul
animalelor). Deochiul poate fi involuntar sau intenționat, însă efectele sunt identice și proporționale cu puterea invidiei sau admirației.

Dacă persoana care descântă cască, este semn bun fiindcă înseamnă că deochiatul este în curs de vindecare. La români există obiceiul de a lega o fundiță roșie (un şnur roşu), mai ales la copiii mici, care sunt mai vulnerabili. Și adulții pot purta talismane antideochi, unul dintre cele mai cunoscute fiind mâna cu ochi, bijuterie populară în Balcani și în țările musulmane.

Descoperă descântece din popor pentru deochi pe RomâniaTV.net.

×