x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum vor fi plătiți medicii de familie în campania de vaccinare anti-Covid

Cum vor fi plătiți medicii de familie în campania de vaccinare anti-Covid

15 Ian 2021   •   19:18
Cum vor fi plătiți medicii de familie în campania de vaccinare anti-Covid
Sursa foto: Agerpres

Medicii de familie vor primi minim 30 de lei pentru fiecare pacient vaccinat, a anunțat vineri ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Dacă depășesc 50% din pacienții de pe listă, plata ajunge la 50 de lei pe pacient.

Guvernul a adoptat în şedinţa de vineri o ordonanţă de urgenţă privind felul în care voir fi plătiți cei care îi vor vaccina pe români.

„Cei care vor fi în centrele de vaccinare și muncesc în afara programului de lucru, vor fi plătiți cu 90 de lei pe oră medicii, 45 de lei pe oră asistenții medicali și 20 de lei oră registratorii. Vorbim de sume brute”, a spus Voiculescu.

„Sunt oameni de munca cărora depindem pentru a depăși această perioadă cruntă. Am stabilit o formă de remunerare a celor mai importanți vectori de comunicare și de convingere a românilor: medicii de familie”, a adăugat ministrul: „Ne bazăm pe ei, să vorbească cu oamenii, să le stea la dispoziție. Sunt esențiali în această perioada și sistemul de sănătate trebuie să le acorde importanța pe care o au. Ne bazăm pe medicii de familie să informeze, să programeze în platformă pacienții pe care îi au pe listă și să se asigure că vin la vaccinare și pentru orice informație după accea”, a spus Voiculescu.

Medicii de familie vor fi plătiți pentru această muncă suplimentară: „Este vorba o plata suplimentară pentru o muncă suplimentară”.

Conform ministrului, plata va fi de 30 de lei pentru fiecare pacient programat și vaccinat. Atunci când din lista totală de pacienți eligibili pentru vaccinare se depășește pragul de 50% este considerat „un efort masiv de informare”, iar plata ajunge la 50 lei pe pacient. Dacă medicii depășesc 60% dintre pacienții pe care îi au pe listă, vor fi plătiți cu 60 de lei pe pacient.

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vlad voiculescu