x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cuţitarul de la Roşcani a scăpat de pedeapsă: s-a spânzurat

Cuţitarul de la Roşcani a scăpat de pedeapsă: s-a spânzurat

de Paul Ciurari    |    13 Aug 2012   •   15:32

Frica si remuscarile l-au impins sa-si ia viata. Un barbat de 54 de ani pe care politistii il cautau pentru tentativa de omor, a decis sa-si incheie socotelile cu aceasta lume si s-a spanzurat.

Miercurea trecuta, Dumitru Balan, in varsta de 54 de ani, din Roscani-Liteni a baut toata ziua cu varul sau Gheorghe Ciubotariu, in varsta de 40 de ani. La un moment dat cei doi s-au luat la cearta, iar primul a plecat in graba de la locuinta celuilalt. S-a intors insa in scurt timp cu un cutit in mana si ia atacat pe sotii Ciubotariu. 'Balan, varul sotului meu, a venit la noi in curte. Au avut niste replici dure ca intre barbati si sotul l-a dat afara din curte. A iesit si a plecat dar in maxim zece minute s-a intors inapoi cu un cutit in mana. Prima data a dat in mine, mi-a atins tricoul cu cutitul, mi-a taiat tricoul, apoi in mijlocul curtii l-a injunghiat pe sotul meu. A fost cumplit', isi aminteste Viorica Ciubotariu, sotia victimei.
Injunghiat in abdomen Gheorghe Ciubotariu a ajuns la Spitalul Judetean Suceava, refuzand initial internarea. S-a intors acasa, insa deoarece i s-a facut rau a fost dus din nou la unitatea medicala, unde medicii au fost nevoiti sa-l opereze pentru a-l tine in viata. Din acel moment ancheta demarata de catre politisti in urma agresiunii a luat o alta turnura, oamenii legii stabilind ca viata victimei a fost pusa in pericol.
Au inceput sa-l caute pe barbatul de 54 de ani in fiecare zi, insa acesta era de negasit. Duminica, impreuna cu procurorii de la Tribunalul de pe langa Tribunalul Suceava, anchetatorii au intrat in casa lui Dumitru Balan. L-au gasit spanzurat, in podul locuintei, criminalistii stabilind ca acesta era mort doar de cateva ore.
'De miercuri nu l-a mai vazut nimeni. Iesea numai noaptea din casa, se vedeau semne ca el umbla, dar numai noaptea atat. Politia l-a cautat in fiecare zi si dimineata si seara. Veneau, strigau la poarta, au stat de vorba cu toti vecinii de pe aici. El statea ascuns prin pod, numai ca s-a speriat, asta e cauza principala, s-a speriat si s-a omorat', ne-a povestit Gicu Nohai, unul dintre vecinii barbatului.
Langa trupul neinsufletit oamenii legii au gasit un bilet de adio in care isi cerea scuze pentru ce a facut si cutitul cu care a comis agresiunea. Pentru tentativa la infractiunea de omor barbatul spanzurat risca intre 5 si 10 ani de inchisoare.
Acesta este cel de-al doilea caz din judetul Suceava, din ultima luna in care suspectul principal intr-un dosar penal decide sa-si ia viata pentru a nu da socoteala in fata legii.

×