x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CUTREMUR de 4,8 grade pe scara Richter în Banat, judeţul Caraş-Severin. Seismul s-a produs la 4 kilometri adâncime

CUTREMUR de 4,8 grade pe scara Richter în Banat, judeţul Caraş-Severin. Seismul s-a produs la 4 kilometri adâncime

01 Noi 2014   •   07:59
CUTREMUR de 4,8 grade pe scara Richter în Banat, judeţul Caraş-Severin. Seismul s-a produs la 4 kilometri adâncime

Un cutremur de magnitudine 4,8 s-a produs sâmbătă, la ora 01.00 în Banat, judeţul Caraş-Severin.

Seismul s-a produs la o adâncime de 4 kilometri, conform Institutului Național pentru Fizica Pământului. Orașele cele mai apropiate de epicentru sunt Caransebeș (30km), Reșița (34km), Oțelu Roșu (41km), Oravița (49km), Orșova (50km).

Conform seismologului de serviciu de la Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Dragoş Tătaru, sunt cutremure caracteristice zonei, epicentrul fiind între localităţile cărăşene Domaşnea şi Armeniş.

"Cutremurul a avut o magnitudine de 4,8 grade, la o adâncime de 4 km, iar intensitatea a fost tot de patru. Au urmat, mai apoi, alte cinci replici slabe, între 2 şi 2,5. Sunt cutremure caracteristice zonei. Epicentrul a fost între localităţile Domaşnea şi Armeniş", a declarat, pentru Agerpres, Dragoş Tătaru, seismolog de serviciu, la Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

×