x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cutremur în Oltenia. Cele mai multe apeluri au fost primite la ISU Gorj. Oamenii au ieșit în stradă

Cutremur în Oltenia. Cele mai multe apeluri au fost primite la ISU Gorj. Oamenii au ieșit în stradă

de Redacția Jurnalul    |    14 Feb 2023   •   16:55
Cutremur în Oltenia. Cele mai multe apeluri au fost primite la ISU Gorj. Oamenii au ieșit în stradă
Sursa foto: INFP

Mai multe avarii s-au produs la clădiri și mașini în urma cutremurului cu magnitudinea 5,7 produs marți în Gorj. Mai multe apeluri la 112 au fost înregistrate după seism.

Cel puțin o mașină a fost avariată după ce bucăți dintr-o clădire din Tg.Jiu s-au desprins în timpul cutremurului. Alte bucăți de tencuială au căzut din alte clădiri, iar autoritățile din Gorj au fost solicitate să intervină. Printre clădirile afectate este și biserica Tismana, din turla căreia s-au despins mai multe bucăți și au căzut într-o parcare..

Nu există informații privind eventualele victime, iar zecile de apeluri la 112 anunță probleme la construcții. Numeroși locuitori din localitățile aflate în apropiere de epicentru au ieșit în stradă.

În mai puțin de o oră de la cutremur „în dispeceratul ISU Gorj s-au înregistrat aproximativ 20 de apeluri care semnalează fisuri apărute la anumite construcții, elemente de construcție de la fațada mai multor clădiri care s-au desprins, dar, din fericire, până în acest moment nu au fost înregistrate victime”, au anunțat cei de la ISU.

Pompierii au plecat în misiuni de patrulare.

„Cele mai multe apeluri au fost primite la ISU Gorj. Apelanții  sesizează diverse pagube (fisuri, căderi țigla de pe acoperiș).  

Pentru eficientizarea misiunilor de recunoaștere derulate în teren, ISU Gorj a suplimentat echipajele din tura de serviciu cu cel aflat în turele libere, din 3 subunități

Din informațiile pe care le avem la acest moment, nu sunt persoane care să fi suferit vătămări. 

Totodată, nu există situații de pericol pentru populație”, potrivit IGSU.

×
Subiecte în articol: ISU Gorj Cutremur Oltenia