x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CUTREMURE succesive la Galaţi, în ultimele 24 de ore

CUTREMURE succesive la Galaţi, în ultimele 24 de ore

31 Oct 2013   •   08:33
CUTREMURE succesive la Galaţi, în ultimele 24 de ore

Două seisme, cu magnitudi de 2.5 şi 2.6, au fost înregistrate miercuri noaptea în Galaţi.

Primul seism s-a produs la o adâncime de 1 kilometru, în apropierea localităţilor Galati (15km), Braila (30km), Macin (37km),Tecuci (52km) şi Focsani (59km). Al doilea cutremur s-a produs la o adâncime de 6 kilometri, în apropierea aceloraşi localităţi.

Un cutremur crustal cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs in noaptea de marti 29 octombrie spre miercuri 30 octombrie in Subcarpatii Munteniei, judetul Prahova.

Cutremurul a avut loc la ora locala 00h56min32sec, iar epicentrul sau a fost localizat in zona subcarpatica din Nordul Munteniei, judetul Prahova, la 6 km de localitatea BAICOI si 11 km de PLOPENI (44,98 grade latitudine Nordica, 25,86 grade longitudine Estica).

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul s-a produs la adancimea de 13 km si a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter.

Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de III grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimtit la PLOIESTI, BAICOI, PLOPENI, FILIPESTI, BLEJOI si in alte localitati aflate in zona subcarpatica a judetului Prahova.

×