x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu, pe blog: Dreptate, dupa 25 de ani, pentru pagubitii Dacia-BRD

Dan Voiculescu, pe blog: Dreptate, dupa 25 de ani, pentru pagubitii Dacia-BRD

14 Mai 2014   •   18:48
Dan Voiculescu, pe blog: Dreptate, dupa 25 de ani, pentru pagubitii Dacia-BRD

Peste 2.000 de păgubiţi Dacia-BRD vor scăpa în sfârşit din iţele birocraţiei. Românii care au economisit bani la CEC pentru achiziţionarea unui autoturism şi i-au transferat până în 1992 la BRD vor putea să îşi recupereze banii până pe 3 septembrie de la orice agenţie BRD, scrie preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, pe blogul personal. 

Prezentăm integral postarea de pe blogul lui Dan Voiculescu.

Salut decizia de ieri a Guvernului de a-i despagubi pe toti romanii care au depus inainte de 1989 bani la CEC pentru achizitionarea unui autoturism.
Am inceput lupta alaturi de ei in primul meu mandat de senator, in urma cu 7 ani, printr-o propunere legislativa, concretizata prin Legea nr. 146/2007. Telul meu, inca de atunci, a fost sa ii sustin sa-si recupereze banii si sa li se faca dreptate.

Ne-am bucurat de o prima victorie cand peste 37.000 de persoane au reusit atunci, dupa o asteptare de aproape doua decenii, sa-si recupereze sumele depuse la banca inainte de Revolutie.

Nu i-am abandonat nici pe cei prinsi in itele birocratiei, cei peste 2.000 de oameni, care tot din dorinta de a obtine o Dacie, apucasera sa isi mute in perioada 1990-1992 depozitele de la CEC la BRD. In decembrie 2013, i-am asigurat ca ii voi sprijini gratuit pentru a-si primi banii inapoi.

Rezultatul eforturilor noastre s-a concretizat ieri, printr-o Hotarare de Guvern. Speranta care i-a motivat pe toti devine realitate palpabila pana pe 3 septembrie 2014, data limita pana la care cele 2.000 de persoane se pot prezenta cu documentele necesare la orice agentie BRD.

Asadar, odata cu hotararea de ieri a Guvernului incheiem invingatori aceasta lupta. Culegem impreuna roadele unei victorii care ne arata ca niciun efort nu este prea mare si nicio batalie prea grea pentru a-ti castiga dreptatea. Poate asa pot raspunde si celor care intreaba: ”De ce faci politică? De ce îti asumi atâtea înjurături, în loc să te bronzezi prin Tahiti?”


×