x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DASH, dieta anului 2014. Ce presupune regimul alimentar şi cât slăbeşti într-o săptămână

DASH, dieta anului 2014. Ce presupune regimul alimentar şi cât slăbeşti într-o săptămână

20 Ian 2014   •   10:02

US News & World Report a realizat un top ale celor mai bune diete pentru anul 2014. Din cele 38 de diete, în fruntea topului s-a clasat dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension), care presupune un regimul alimentar ce regleaza tensiunea arteriala prin scaderea cantitatilor de sare si de grasimi ingerate zilnic, dar si prin reducerea colesterolului.

Potrivit lyla.ro, regimul alimentar DASH se bazeaza pe fructe, pe legume, pe produse lactate si branzeturi cu continut scazut de grasime, pe cereale integrale, pe peste, pui, curcan si alte pasari, pe seminte si pe fasole. Aportul de sare este redus, condimentarea preparatelor culinare fiind facuta cu alte condimente (piper, boia, cimbru, coriandru, etc).

Ce presune regimul alimentar pe o zi in dieta DASH

MICUL DEJUN: 220 de grame de fructe (bucati de mar, pepene, banana, fructe de padure, etc) amestecate cu 230 de militri de iaurt natur cu continut scazut de grasimi si 70 de grame de alune de padure (coapte, nu prajite in ulei).

sau: o briosa facuta din cereale integrale, o lingurita de margarina si o cana de 250 de mililitri de lapte slab

PRANZ: pui cu curry in lipie (foile de lipie sa fie din cereale integrale)

CINA: 200 de grame de paste din faina integrala cu 200 de militri de sos marinara, fara sare adaugata.

2 GUSTARI PE ZI: 22 de covrigei fara sare/ 2 linguri de seminte de floarea soarelui nesarate/ 30 de grame de masline (desarate in apa)/ 50 de grame de alune de padure, migdale, fistic, fructe goji

×