x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De Andreea nu se stie inca nimic

De Andreea nu se stie inca nimic

de Paula Anastasia Tudor    |    08 Aug 2005   •   00:00
De Andreea nu se stie inca nimic

A trecut o saptamana de cand fetita de 6 ani din Plopeni a disparut fara urma. Politia se concentreaza acum pe identificarea si pe anchetarea suspectilor.

A trecut o saptamana de cand fetita de 6 ani din Plopeni a disparut fara urma. Politia exclude varianta ratacirii si se concentreaza acum pe identificarea si anchetarea suspectilor. Andreea a fost data in consemn la frontiera

Comisarul-sef, Lian Constantin, sustine ca, in acest moment, in vizorul politiei sunt nu mai putin de 10 suspecti, nici unul din afara satului Plopeni. Insa doar trei dintre ei au putut fi perchezitionati in baza unei autorizatii, deoarece, pentru un mandat de perchezitie, procurorului trebuie sa i se prezinte probe concrete care sa sustina acuzatia.

Unul dintre suspectii "vizitati" cu laboratorul criminalistic este un localnic de 25 de ani, care obisnuia sa se joace cu fetita. E un tanar linistit si singuratic, iar acest amanunt a trezit banuielile politistilor. In curtea lui au fost descoperite doua movile de pamant proaspat sapat. "Am vrut sa imi fac o hazna aici, dar m-am razgandit", a declarat suspectul. Politia a sapat din nou pana la trei metri adincime, dar nu a gasit nimic.

TEST ADN. La unul din cei trei suspecti perchezitionati s-a gasit o pereche de pantaloni care au cateva pete de culoare brun-roscata. Politia a ridicat probele si urmeaza sa stabileasca daca acele pete sunt de sange, iar daca sunt, sa se analizeze daca sunt de origine animala sau umana. In cazul in care petele sunt de sange uman se va face testul AND care dureaza cel putin o luna si jumatate. Tot sambata, politia a cautat si in targul saptamanal din localitatea vecina General Scarisoreanu, insa fara un rezultat concret. Conform spuselor inspectorului-sef adjunct, Lian Constantin, in ancheta sunt implicati 14 ofiteri de investigatii, trei criminalisti, doi lucratori de la cercetari penale si se mai asteapta un specialist de la Bucuresti.

VOLUNTARI. Singurii care au ramas pana acum in cautari sunt cei de la societatea de paza si protectie ZIP Escort. Voluntarii au lipit afise pana la doua noaptea prin satele invecinate, au cautat amanuntit prin ciulini, prin lanurile de porumb si balarii, prin paduri de maces, de salcam si rugi de mure. Degeaba, in afara zgarieturilor nu s-a concretizat nimic. Ieri toti voluntarii s-au retras din zona la insistentele politiei, care a precizat ca prezenta acestora incurca investigatiile. Tot ieri la ora 15 la Plopeni nu mai era picior de politist.In afisele care s-au imprastiat se precizeaza ca se ofera o recompensa de 20 de milioane de lei pentru relatii care pot conduce la gasirea fetitei. Localnicii spun ca tatal Andree ar datora o suma importanta unui cetatean sirian. De accea a fost data in consemn la frontiera.

MARTURISIRE
"Am vrut sa imi fac o hazna aici, dar m-am razgandit" - Un suspect

PORTRET
Mihaela Andreea Dodan, fetita disparuta, are 5 ani si 8 luni. Are parul blond, carliontat si lung. La data disparitiei, era imbracata cu un tricou mov inchis, o pereche de pantalonasi scurti rosii si nu purta nimic in picioare. Are 90 de cm inaltime, este isteata, foarte sociabila si nu a plecat niciodata de acasa fara sa o anunte intai pe mama ei. Vorbeste peltic si are strungareata.

Cine a vazut-o sau poate da relatii care sa ajute la gasirea ei este rugat sa sune la 955, la 112 sau la Politia Judeteana Constanta - 0241/611.364.
×
Subiecte în articol: observator