x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De unde avea ministrul Sandu milioanele de euro?

De unde avea ministrul Sandu milioanele de euro?

de Dan Constantin    |    26 Ian 2015   •   12:46
De unde avea ministrul Sandu milioanele de euro?
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Declaraţiile făcute la DNA de fostul ministru Gabriel Sandu arată în primul rând sistemul fraudulos de finanţare a PDL şi a campaniei electorale pentru alegerea Preşedintelui României din 2009.

Sandu declara in denunt ca si-a pus la bataie averea proprie de cateva milioane de euro si prin contracte de tip mafiot a reusit sa-si recupereze doar o parte din banii dati la partid. Sandu a dezvaluit ca dadea "cotizatii" de 300 000 de euro cash premierului Emil Boc pentru a fi mentinut in functia de ministru si de vicepresedinte al PDL.

Declaratiile de avere ale parlamentarului Gabriel Sandu, numit apoi ministru al Comunicatiilor, nu arata ca ar fi avut vreo avere. In 2008 nu detinea nici case, nici terenuri, nici venituri din alte activitati, nici conturi. Figureaza doar o datorie de 80 ooo de euro. Casele din Mizil fusesera date fostei sotii, partaj la divort.

Sandu se remarcase insa ca un tepar in relatiile cu partenerii de afaceri. A fost dat in judecata de o serie de firme lasate neplatite pentru constructia unui imobil in Sinaia - pe numele firmei Maximus, dar si pentru livrarea de grau contractat de firma Albert din Mizil, aflata in portofoliul familiei Sandu. Acelasi Sandu este mentionat si intr-o sesizare la Oficiul de prevenire a spalarii banilor pentru relatii cu gruparea mafiota Avakian care derula impreuna cu un grup de camatari  operatii speculative cu franci elvetieni pe teritoriul Italiei.

Cu toate aceste semnale publice despre onestitatea indoielnica a politicianului Sandu Gabriel, el a fost propulsat in functia de ministru al Comunicatiilor. Aici a primit, conform propriului denunt un "plan" de 5 milioane de euro pentru finantarea campaniei lui Basescu Traian in 2009.

Exista in acest moment suficiente date pentru deschiderea unui dosar la DNA pentru finantarea prin mijloace de coruptie si organizarea unui grup infractional la nivelul conducerii PDL si in interiorul Guvernului Boc IN VEDEREA ALEGERII LUI BASESCU TRAIAN PRESEDINTE AL ROMANIEI IN ANUL 2009.

×