x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De Ziua Internaţionala a Romilor, mai multe ONG-uri solicită implicarea comunităţilor de romi în deciziile care le influenţează destinul

De Ziua Internaţionala a Romilor, mai multe ONG-uri solicită implicarea comunităţilor de romi în deciziile care le influenţează destinul

08 Apr 2014   •   17:58

Sase organizatii active in sfera afirmarii si dezvoltarii romilor din Romania au solicitat, pe 8 aprilie 2014, cu ocazia Zilei Internationale a Romilor, implicarea comunitatilor de romi in luarea deciziilor care le influenteaza destinele. Reunite in Miscarea de Dezvoltare a Romilor, organizatiile au lansat totodata o propunere de strategie multisectoriala pentru dezvoltarea comunitatilor de romi din tara. Ele sustin ca strategia adoptata de guvern in urma cu 13 ani nu raspunde nevoilor reale ale acestor comunitati si, tocmai de aceea, este momentul sa fie inlocuita, iar romii insisi sa contribuie la identificarea solutiilor pentru problemele cu care se confrunta.

Conferinta, intitulata „Rom, sine qua non”, a avut loc la Muzeul Culturii Romilor din Bucuresti, in prezenta a peste 90 de participanti. Printre acestia s-au numarat diplomati din partea ambasadelor SUA, Germaniei, Suediei, Elvetiei, Ungariei, Norvegiei, Canadei. Au participat, totodata, reprezentanti ai societatii civile rome si nerome, ai organizatiilor internationale si ai institutiilor publice.

Una dintre concluziile evenimentului a fost aceea ca strategia guvernamentala referitoare la romi isi poate atinge obiectivele doar daca un procent din grupul tinta al programelor nationale este reprezentat de cetatenii de etnie roma.

×