x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primele demisii după tragedia de la Cariera Jilț Sud în care și-au pierdut viața trei mineri

Primele demisii după tragedia de la Cariera Jilț Sud în care și-au pierdut viața trei mineri

de Vali Deaconescu    |    18 Ian 2023   •   10:52
Primele demisii după tragedia de la Cariera Jilț Sud în care și-au pierdut viața trei mineri
Sursa foto: Captura video Antena 3 CNN

Doi dintre cei trei directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia care răspund direct de activitatea Carierei Jilţ Sud și-au dat demisia, a anunțat Antena 3 CNN.

În urma evenimentului care a avut loc în dată de 17.01.2023, la Cariera Jilț Sud, Directoratul CE Oltenia a luat act de demisia domnului Gheorghescu Florentin din funcția de Director al Sucursalei Miniere și a decis numirea domnului Paraschivu Ion în această funcție

Domnul Paraschivu Ion a deținut anterior funcția de director Direcția Tehnică, director Direcția Producție și director adj. Mecanic în cadrul Sucursalei Miniere, desfășurându-și activitatea în cadrul sectorului minier începând din anul 1990.

De asemenea, Directoratul CE Oltenia a decis schimbarea din funcția de șef UMC Jilț a domnului Dancău Doru și numirea domnului Vulpe Viorel pe această funcție, precum și schimbarea din funcția de șef al Carierei Jilț Sud a domnului Grecu Sorin și numirea în această funcție a domnului Turtoi Tiberiu.

Domnul Vulpe Viorel a deținut funcția de inginer șef Producție la Sucursala Minieră și, anterior, șef Unitate Minera Jilț Nord, iar domnul Turtoi Tiberiu a deținut funcția de șef schimb Sector.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut, ieri seară, demisia a trei directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia care răspund direct de activitatea Carierei Jilţ Sud, unde a avut loc accidentul rutier grav soldat cu moartea a 3 muncitori.

„Am solicitat deja de urgenţă schimbarea din funcţie a directorului sucursalei miniere, a directorului exploatării şi a şefului Carierei pentru că asemenea tragedii nu trebuie să se mai întâmple. Nu s-a putut intra acolo, era noapte. Am discutat cu minerii, dar prefer să păstrez discuţiile confidenţiale”, a declarat Popescu. 

×
Subiecte în articol: Cariera Jilț Sud demisie