x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Demisii la Interne, dezonoare la STS

Demisii la Interne, dezonoare la STS

23 Ian 2014   •   20:35
Demisii la Interne, dezonoare la STS

Eşecul operaţiunii de salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni a determinat şi un val de demiteri şi demisii. Şi-au pierdut posturile, până acum, Radu Stroe, ministru de Interne; secretarul de stat Constantin Chiper, din acelaşi minister; colonelul Ion Burlui, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, tot din subordinea Internelor.
Raportul Guvernului privind accidentul aviatic a relevat marea răspundere a două importante instituţii – STS şi ROMATSA – în eşecul operaţiunii de intervenţie prin localizarea greşită a epavei avionului. Raportul a cerut demisia şefului ROMATSA şi a directorului de operaţiuni, cei doi, Aleodor Frâncu şi Bogdan Donciu, înaintându-şi rapid cererile de plecare din funcţii.
Prin acelaşi raport guvernamental se preciza că premierul va solicita CSAT înlocuirea din funcţie a generalului Marcel Opriş, şeful Serviciului de Transmisiuni Speciale. Reacţiile publice ale acestei instituţii au fost de-a lungul timpului pline de aroganţă. Acum, incapacitatea de a localiza victimele care au apelat la Serviciul de Urgenţă 112 a fost urmată de explicaţiile false şi apoi de o muţenie absolută.
Urechile lungi ale instituţiei sunt acordate doar pe frecvenţa Cotrocenilor şi nu captează valul de revoltă a milioanelor de cetăţeni faţă de prestaţia lamentabilă a STS în episodul care a dus la moartea cu zile a două victime în accident.
Demisia lui Opriş nu mai poate fi una de onoare. Fiecare oră de întârziere adânceşte dezonoarea în care se prăbuşeşte o instituţie din sistemul de siguranţă naţională.

×