x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deputatul PNL Theodor Nicolescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Deputatul PNL Theodor Nicolescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

27 Mar 2015   •   21:19
Deputatul PNL Theodor Nicolescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Deputatul PNL Theodor Nicolescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, au decis vineri judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție.  Decizia nu este definitivă, însă e executorie, astfel încât deputatul trebuie să se prezinte la arestul Poliției Capitalei.

Theodor Nicolescu a fost pus sub acuzare de DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu, în dosarul ANRP.

Potrivit DNA, la 12 ianuarie 2015, Guvernul României a sesizat DNA cu privire la faptul că în decursul anului 2009 Curtea de Conturi a efectuat un control la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, control care a avut ca obiect fundamentarea și utilizarea fondurilor alocate pentru plata despăgubirilor în anul 2008, constatându-se că rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despăgubiri conform Legii nr. 247/2005 nu au respectat cerințele Standardelor Internaționale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piață a imobilelor.

DNA mai arată că în cursul anului 2007 Theodor Nicolescu, care la momentul respectiv deținea funcția de vicepreședinte al ANRP și calitatea de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a pretins de la trei persoane un procentaj de 5% din totalul acțiunilor pe care aceștia urmau să le primească în urma conversiei titlurilor de despăgubire din dosarele aflate la Autoritate. În schimbul banilor, Nicolescu urma să asigure soluționarea favorabilă și cu celeritate a dosarelor de despăgubire. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: Theodor Nicolescu