x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CFR: Reparațiile pe liniile afectate de deraiere pot fi făcute doar după ridicarea vagoanelor

CFR: Reparațiile pe liniile afectate de deraiere pot fi făcute doar după ridicarea vagoanelor

de Redacția Jurnalul    |    16 Ian 2024   •   13:30
CFR: Reparațiile pe liniile afectate de deraiere pot fi făcute doar după ridicarea vagoanelor

Reparațiile pe liniile afectate de deraierea trenului de marfă, în noaptea de luni spre marți, între Craiova și Caracal, pot fi făcute doar după ridicarea vagoanelor, astfel încât încă nu poate fi estimat un interval pentru redeschiderea circulației, a transmis marți, CFR SA.

CFR SA anunță, marți, la prânz, că traficul feroviar este în continuare restricționat pe relația Craiova - Caracal, din cauza unui incident feroviar în care este implicat un tren privat de marfă. În jurul orei 1.30, la intrarea în stația CF Leu, peste macaze, 9 vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat.

„Dat fiind faptul că a fost afectată linia CF pe o porțiune de 100 m pe firul I, pe o porțiune de 200 m pe firul II, au fost distruse 3 aparate de cale și a fost rupt un stâlp LC și având în vedere faptul că reparațiile pot fi efectuate doar după ridicarea vagoanelor deraiate, în prezent nu putem estima un interval de timp pentru redeschiderea circulației feroviare în zona respectivă”, arată compania.

La fața locului se află echipe de intervenție, care acționează pentru repunerea pe șină a vagoanelor deraiate, asigurarea gabaritului, remedierea defecțiunilor și repunerea sub tensiune a liniei de contact. Sunt la fața locului două macarale de mare tonaj pentru ridicarea vagoanelor, două utilaje multifuncționale, o drezină de linie care va asigura transportul materialelor pentru reîntregirea suprastructurii și două drezine pantograf care vor acționa pentru repunerea tensiunii.

În acest moment, circulația trenurilor se realizează cu tracțiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată) sau cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile CF Craiova – Caracal și retur, asigurată de SRCF Craiova.

Aceste măsuri vor fi menținute până la finalizarea intervențiilor desfășurate de personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova în stația CF Leu.

Evenimentul produs în noaptea de luni spre marți va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele deraierii.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: deraiere tren reparatii