x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi ale poliţiştilor în locuinţele lui Bercea Mondial

Descinderi ale poliţiştilor în locuinţele lui Bercea Mondial

de Mara Raducanu    |    24 Mar 2011   •   15:15
Descinderi ale poliţiştilor în locuinţele lui Bercea Mondial

158010-bercea.jpgMai multe înscrisuri şi obiecte necesare cercetărilor în dosare de spălare de bani şi evaziune fiscală au fost ridicate de procurori, în urma percheziţiilor care au avut loc în Drăgăneşti-Olt şi Slatina în mai multe locaţii ce aparţin lui Bercea Mondial.

Oamenii legii  au ridicat  din  locaţiile unde au făcut descinderile, printre care şi câte firme ce aparţin interlopului, mai multe seifuri şi au găsit  sume mari de bani şi cantităţi considerabile de aur. Anchetatorii au căutat şi cuţitul cu care interlopul l-ar fi înjunghiat pe nepotul său. Peste 200 de poliţişti şi jandarmi din judeţul Olt au descins în peste 13 locaţii din Drăgăneşti-Olt şi Slatina, care aparţin lui Sandu Anghel, zis Bercea  Mondial, şi fraţilor săi, precum şi unor interpuşi ai lui Anghel pe numele cărora sunt trecute mai multe imobile.

Cercetările au fost făcute pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Sandu Anghel a fost arestat de Tribunalul Olt în 20 februarie, într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. De asemenea, au avut loc alte două percheziţii în Capitală  la spaţii comerciale din Sectorul 5 aparţinând  tot lui Bercea  Mondial, care au fost închiriate de alte persoane, potrivit Dianei Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei. Mircea Băsescu, fratele şefului statului, cel care în luna februarie 2010 a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, adeclarat ieri că nu a discutat niciodată cu Anghel despre vreun dosar, iar acesta nu i-a cerut niciodată să se implice în dosarele lui. Întrebat dacă are vreo implicare în cazul lui Sandu Anghel, Mircea Băsescu a răspuns: “În niciun caz!”.

×