x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Despăgubire RCA record: Peste 4 milioane de lei, plătiţi familiilor a două fetiţe

Despăgubire RCA record: Peste 4 milioane de lei, plătiţi familiilor a două fetiţe

13 Sep 2011   •   12:09
Despăgubire RCA record: Peste 4 milioane de lei, plătiţi familiilor a două fetiţe

Una din cele mai mari despagubiri RCA, platita in Romania, de peste patru milioane de lei, va ajunge la familiile a doua fetite din orasul argesean Stefanesti, victime ale unui accident rutier petrecut in 2009.

Conducatoarea auto vinovata de producerea accidentului, sotia unui om de afaceri din Stefanesti, are o asigurare pentru raspundere civila, conditii in care compania de asigurari care a emis polita a fost obligata sa achite integral despagubirea, in Romania acoperirea maxima a politelor RCA pentru vatamari corporale si deces fiind de 2,5 milioane de euro, anunta Mediafax.

Potrivit unor surse din randul asiguratorilor, despagubirea RCA, in valoare de un milion de euro (peste patru milioane de lei), achitata de o societate de asigurari in urma unui proces civil, este cea mai mare de pana acum pe acest segment, dupa cea de aproximativ 450.000 de dolari plus o renta lunara de 1.200 de euro acordata unei tinere de 19 ani care a ramas paralizata in urma unui accident rutier.

Astfel, companiile au dreptul de a actiona in instanta la randul lor posesorul politei, dar inainte trebuie sa plateasca victimei sau familiei acesteia despagubirea decisa de magistrati.

Cazul fetitelor de la Stefanesti, judetul Arges, a fost solutionat de instanta judecatoreasca din Pitesti, care a acordat despagubiri in valoare de 500.000 de euro pentru parintii fetitei decedate si 500.000 de euro tutorilor fetitei ramase in viata, respectiv strabunicii acesteia.

Accidentul a avut loc in anul 2009, cand Simona Procopiu Predut, sotia unui om de afaceri din Stefanesti, se afla la volanul unui Audi Q7, masina in leasing, pe firma, deplasandu-se pe o strada printre blocuri, iar la un moment dat s-a urcat cu masina pe trotuar si a intrat intr-o groapa plina cu nisip, in care se jucau doua fetite, pe care le-a accidentat. Stefania Musca, de patru ani, a murit pe loc, iar cealalta fetita, Alexandra Nedelcu, de trei ani, a fost transportata in stare grava, in coma, la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucuresti.

Primele date ale anchetei au aratat ca femeia ar fi pierdut controlul volanului pentru cateva secunde din cauza unui catel pe care-l avea in autoturism in momentul producerii tragediei.

Conducatoarea auto a fost ulterior condamnata la doi ani de inchisoare, cu suspendare, hotararea definitiva, decisa de magistratii Curtii de Apel Pitesti, avand amendamentul ca, daca in urmatoarea perioada de cini ani, femeia comite o alta fapta penala se va pune in aplicare o pedeapsa cu executare.

×