x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 13.000 de metri cubi de zapadă, evacuaţi din Bucureşti într-o noapte. Ceai cald şi supă - la punctele de distribuţie

13.000 de metri cubi de zapadă, evacuaţi din Bucureşti într-o noapte. Ceai cald şi supă - la punctele de distribuţie

30 Ian 2014   •   12:53
13.000 de metri cubi de zapadă, evacuaţi din Bucureşti într-o noapte. Ceai cald şi supă - la punctele de distribuţie
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Operatorii de salubritate rasponsabili cu punerea in aplicare a Programului de Deszapezire si Combatre Polei continua interventia  pe strazile laterale, precum si evacuarea zapezii din marile interesectii si de pe principalele artere de circulatie – se arata intr-un comunicat de presa publicat joi pe site-ul Primariei Capitalei.

In cursul noptii a fost ridicata si evacuata o cantitate de peste 13.000 de metri cubi de zapada – adica echivalentul unui strat de zapada gros de 2,5 metri depus pe un teren de fotbal.

Stazile pe care s-a intervenit sunt: Calea Dorobanti, Calea Grivitei, Str. Vasile Parvan, zona Garii de Nord, Calea Victoriei, Aleea Alexandru, Bdul Ion Mihalache, Piata 1 Mai, B-dul Mihai Bravu, Sos. Iancului, Str. Ziduri Mosi (zona Pietei agroalimentare Obor), Sos Oltenitei, Calea Rahovei (intre intersectia cu Str. Sebastian si cu Str. Petre Ispirescu) si din zona podurilor peste raul Dambovita (Victoriei, Izvor, Hasdeu, Operei si Eroilor).

Joi, la ora 6, pe strazile Bucurestiului se actiona cu 360 de utilaje si peste 600 de operatori

In cursul zilei, utilajele vor interveni pentru largirea partii carosabile si pentru evacuarea zapezii, acolo unde acest lucru este posibil.

628 de persoane - in adaposturile din Capitala 

Ca urmare a temperaturilor scazute inregistrate in Capitala, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti continua programul de adapostire a oamenilor fara adapost – se mai arata in comunicat.

In acest moment, in centrele DGASMB se afla 628 de persoane: 21 la Centrul de Asistenta pentru Mama si Copil (sos. Viilor), 120 femei la Adapostul pentru Femei (sos. Berceni), 487 barbati la Complexul integrat de servicii sociale pentru adulti Sf. Ioan. (bd Pallady)

Ceai cald si supa, distribuite distribuite in puncte fixe si mobile

Joi, incepand cu ora 09.30, au fost deschise puncte mobile in zonele Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Romana si Gara de Nord, precum si alte zece puncte fixe de distributie ceai cald si supa amplasate astfel:
-str. FOISORULUI, nr.56-58, sector 3
-str. DRISTORULUI, nr.81-88, sector 3,
- Calea Serban Voda, nr.48, sector 4,
-Strada Maximilian Popper, nr. 17 a, sector 3.
-str. Nerva Traian, nr. 8, sector 3,
-calea Grivitei, nr.216, sector 1,
-calea Ferentari, nr.  191, sector 5,
-str. Agricultori, nr.105, sector 2,
-Sos. Viilor, nr.44, sector 5.
-str. Mitropolit Filaret, nr.41, sector 4)

Potrivit Primariei Generale, inspectorii din cadrul Directiei de Control a Primariei Municipiului Bucuresti vor continua si astazi verificarea  indeplinirii obligatiei persoanelor fizice/juridice de a curata trotuarele de zapada si gheata.

Primaria Capitalei a pus la dispozitia cetatenilor un numarul de telefon gratuit Dispecerat PMB, 0.800.800.868, la care pot sesiza urgentele 24 de ore din 24.

×
Subiecte în articol: deszapezire Bucuresti adaposturi iarna