x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deţinută pentru 17 RON

Deţinută pentru 17 RON

de Magda Colgiu    |    09 Mai 2009   •   00:00

O deţinută a PMS Craiova, mamă a nouă copii, îşi doreşte să fie graţiată de preşedintele Traian Băsescu. Femeia este condamnată la 3,6 luni, pentru că a furat fier vechi în încercarea de a le cumpăra copiilor ceva de mâncare.



Dalia Stoica (35 ani), din Piatra-Olt, judeţul Olt, a fost încarcerată, în februarie 2009, la PMS Craiova, după ce, în urmă cu nouă ani, a furat fier vechi, pe care l-a vândut cu suma de 17 lei. Femeia a fost condamnată în anul 2000, însă pentru a scăpa de pedeapsă a făcut cinci copii în această perioadă.

"Nu ştiu carte şi nu aveam unde să mă angajez. Când am furat atunci aveam patru copii, apoi am făcut alţi cinci ca să scap de pedeapsă. Acum nu m-au mai iertat şi m-au închis", a povestit femeia. Imediat după ce a fost închisă, copiii femeii au rămas în grija fetei celei mai mari, în vârstă de 17 ani.

"Nu mai ştiu nimic de ei de când am fost închisă. Cel mai mic copil are un an şi câteva luni. Mai am şi o fată bolnavă. Nu ştiu cum se descurcă", mai spune femeia.

"Aş vrea ca domnul Băsescu să mă graţieze. Toţi mă ajută să ies mai repede din închisoare. ½i domnul preşedinte de la Consiliul Judeţean Olt se luptă pentru mine. Mi-au trimis şi actele aici, la închisoare, cu ancheta socială care s-a făcut la mine acasă. Dacă ar vedea domnul Băsescu toate astea poate mi-ar da drumul să merg acasă", a mai spus femeia. "Vom face toate demersurile pentru ca femeia să vină acasă", a declarat primarul localităţii Piatra-Olt, Tudor Udrescu.

×
Subiecte în articol: observator