x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dezastru la admiterea în școlile din MAI: tinerii din România nu mai sunt interesați să devină polițiști

Dezastru la admiterea în școlile din MAI: tinerii din România nu mai sunt interesați să devină polițiști

de Redacția Jurnalul    |    28 Mai 2023   •   07:00
Dezastru la admiterea în școlile din MAI: tinerii din România nu mai sunt interesați să devină polițiști
Sursa foto: Sindicatul Europol

„Dezastrul continuă la sesiunea de admitere în școlile de agenți de poliție din MAI”, transmite Sindicatul Europol după proba scrisă: „Se pare că nu au fost identificate soluții reale, iar cineva trebuie să plece acasă”.

„Dezastrul continuă la sesiunea de admitere în școlile de agenți de poliție din MAI”, transmite pe Facebook Sindicatul Europol.

Potrivit sursei citate, sâmbătă, după proba scrisă, procentul de ocupare a locurilor arată astfel: Școala Câmpina - IGPR- 774 locuri ocupate din 1340 - 57,7% grad de ocupare; Școala din Cluj - IGPR- 203 locuri ocupate din 300 - 67,6% grad de ocupare, iar la Școala Oradea -IGPF - 110 locuri ocupate din 240 - 45,8% grad de ocupare.

„Începând de miercuri urmează vizita medicală care va reduce în continuare gradul de ocupare al locurilor. Deși deficitul de personal este cel mai mare din istoria MAI, se pare că nu au fost identificate soluții reale, iar cineva trebuie să plece acasă. La conducerea MAI nu poate fi cineva care îngroapă sistemul polițienesc, iar în curând locurile din școlile de poliție vor fi ocupate probabil de imigranții din Pakistan sau Sri Lanka pentru că tinerii din România nu mai sunt interesați să devină polițiști plătiți cu salariu minim pe economie”, se arată în finalul postării Sindicatului Europol.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: admitere scoli politie