x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Diavol de Pipera / Gigi Becali a încercat să dărâme o mănăstire cu buldozerul!

Diavol de Pipera / Gigi Becali a încercat să dărâme o mănăstire cu buldozerul!

de Ovidiu Ciutescu    |    21 Noi 2008   •   00:00
 Diavol de Pipera / Gigi Becali a încercat să dărâme o mănăstire cu buldozerul!

„Voi solicita Patriarhiei Române să îmi dea înapoi cele 2 milioane de euro donate pentru construirea Catedralei Neamului. Banii aia trebuie să ajungă la călugării de la Muntele Athos” – spunea Gigi Becali în urmă cu câteva zile. Fals. „Patronul” neamului românesc, purta în spate cu totul altceva. Anume, povara nervilor pricinuiţi de terenul pe care este construită o mănăstire şi pe care îl vrea cu orice preţ. Chiar şi cu cel al buldozerului trimis să o demoleze!



Toţi sunt hahalere, toti sunt derbedei, duşmani ai neamului şi ai lui Dumnezeu. De câte ori am auzit această calificare pe care Războinicul Luminii ne-o pune în spate? Ne-am plictisit să numărăm. Nici nu mai contează, doar o spune trimisul Domnului pe pământ. De câte ori l-am văzut pupând sutana, crucea, icoana sau mai ştim noi ce intrare în Poarta Raiului? De câte ori i-am ascultat inepţiile debitate despre vise şi revelaţii care mai de care mai apocaliptice? Chiar nu mai ştim.... Ei, tocmai el, prietenul Divinităţii, omul trimis să împartă dreptatea pe pământ după cuvântul Lui şi-a dat cu parul în moalele scăfâlcii. Cum? Trimiţând, scrie Cotidianul, buldozerele să dărâme o mănăstire. De ce? Pentru că 30 de milioane de euro fac mai mult decât toate icoanele din lume!

17 măicuţe au fost speriate de moarte de buldozerele trimise de Gigi Becali în urmă cu o lună pentru a le dărâma „Casa Domnului”, locul în care îşi propăvăduiesc ideile şi speranţele. Acţiunea lui Becali s-a sfârşit cu o plângere înregistrată la secţia 6 de Poliţie, spune sursa citată. Totul a plecat de la războiul său cu Arhiepiscopia Bucureşti, purtat pentru un teren de 15.000 de metri pătraţi, estimat la circa 30 de milioane de euro. Acesta se află în folosinţa mănăstirii, iar latifundiarul a încercat să-şi facă singur dreptate cu buldozerul. Ce s-a întâmplat de fapt? Becali şi-a trimis într-o dimineaţă nepotul, Lucian Mihai Becali, cu buldozerele pentru a dărâma gardurile mănăstirii. Pus pe treabă, nepoţelul le-a fluturat pe la nas măicuţelor o hârtie prin care susţine că deţine un titlu de proprietate asupra terenului din 1999, în condiţiile în care Guvernul a atribuit printr-o hotărâre dreptul de folosinţă asupra suprafeţei bisericii în 1997.


“Noi nu vrem să ne amestecăm în povestea asta. Ne rugăm la Dumnezeu să-l lumineze pe domnul Becali şi să ne lase în pace. Dânsul are deja destule. Să fie mai bine de o lună de când am depus plângere la Poliţie pentru că au încercat să vină cu buldozerele. De atunci, toate măicuţele se roagă şi mai intens. Doar asta putem să facem. Are şi dânsul nişte hârtii, dar Dumnezeu ştie. Noi ridicăm acolo biserica mare. Avem certificat de urbanism de mult timp pentru biserică, dar a fost mai greu. La primăvară sper să reuşim să demarăm construcţia. Domnul Becali nu ne-a ajutat în nici un fel. Poate a dat pentru alte biserici, aşa cum se spune, dar la noi, nu. În rest, cu Arhiepiscopia au discutat”, spune una dintre măicuţele de la Mănăstirea Christiana. Poliţia Capitalei a confirmat existenţa unei plângeri depuse de maica stareţă a mănăstirii. “Există într-adevăr o plângere depusă în urmă cu aproape o lună pentru tulburare de posesie”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Christian Ciocan, citat de cotidianul menţionat. Ce a făcut Becali după această ispravă demnă de un loc în dreapta şi în stânga Satanei? S-a dat la fund. Indiferent cât de insistent a fost căutat pentru a-şi comenta nesimţirea şi lăcomia a prefrat tăcerea. Şi cerutul înapoi al banilor daţi pentru ridicarea Catedralei Neamului.

×
Subiecte în articol: romania becali