x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DIICOT a instituit sechestru pe o parte din averea lui Mihail Boldea

DIICOT a instituit sechestru pe o parte din averea lui Mihail Boldea

de Antena 3    |    24 Mar 2012   •   11:11
DIICOT a instituit sechestru pe o parte din averea lui Mihail Boldea

Procurorii DIICOT au instituit sechestru asigurator pe doua apartamente si patru terenuri din Galati ale lui Boldea, pe banii din patru conturi, pe alte imobile instrainate de acesta fratelui si tatalui sau, precum si pe 130.000 euro si 240.000 lei, sume virate de deputat in conturile unor invinuiti.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati au dispus instituirea sehestrului asigurator asupra unui numar de sase imobile, respectiv doua apartamente si patru terenuri, din judetul Galati ale lui Mihail Boldea, se arata intr-un comunicat de sambata al DIICOT.

In urma perchezitiei domiciliare care a avut loc vineri, procurorii au descoperit si ridicat mai multe ceasuri din aur si alte bunuri mobile de valoare ale lui Boldea.

Totodata, procurorii DIICOT au dispus indisponibilizarea a trei apartamente din municipiul Galati, apartinand invinuitului George ªtefan Boldea, precum si a altor doua imobile, apartament si teren cu constructie, apartinand invinuitului Gheorghe Boldea si a unui apartament proprietatea invinuitei Mihaela Barabanciuc.

Procurorii au mai dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumelor de 130.000 de euro si 240.000 de lei, virate de Mihail Boldea in conturile bancare deschise pe numele a doi invinuiti, precum si asupra sumelor de bani apartinand deputatului, deschise la patru unitati bancare.

Avocatul lui Boldea, despre sechestrul asigurator: Este perfect legal pana se lamureste situatia lui

Avocatul deputatului Mihail Boldea, George Moloman, a declarat sambata, pentru MEDIAFAX, ca instituirea sechestrului asigurator pe bunurile clientului sau este "perfect legala", avand in vedere ca acesta este cercetat pentru o infractine care a creat un prejudiciu.

George Moloman a afirmat ca instituirea sechestrului asigurator este un act procedural legal.

"Mi se pare normal sa fie asa, atata timp cat Mihail Boldea este cercetat pentru o infractiune care a creat un prejudiciu. Mi se pare perfect legal pana la lamurirea situatiei lui", a spus avocatul Moloman.

El a mai spus ca nu a luat legatura in mod direct cu Mihail Boldea, ci indirect, prin intermediul fratelui acestuia.

Intrebat daca stie cand va reveni in tara clientul sau, George Moloman a spus ca nu stie mai multe decat a declarat Mihail Boldea in presa.

"Daca el a spus ca vine saptamana viitoare si ca este in Kongo, trebuie sa-l credem, inseamna ca asa e", a adaugat avocatul.

Moloman a mai precizat ca nu ii reprezinta si pe fratele si tatal lui Mihail Boldea, acestia avand un avocat din Galati, dar ca se va prezenta la DIICOT cand acestia vor fi audiati.

"Cand vor fi audiati ma voi prezenta pentru ca am trimis prin fax o cerere DIICOT pentru a participa la orice audiere. Sunt convins ca nu au de ce sa o refuze", a mai spus Moloman.

Avocatul George Moloman declara, joi, pentru MEDIAFAX ca a fost angajat la cererea familiei deputatului Mihail Boldea, in cursul serii de miercuri, si ca nu a luat legatura direct cu Mihail Boldea.

×
Subiecte în articol: sechestru avere boldea