x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator  32 de migranți găsiți în timpul unor percheziții

 32 de migranți găsiți în timpul unor percheziții

de Redacția Jurnalul    |    29 Iul 2024   •   23:00
 32 de migranți găsiți în timpul unor percheziții

Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut luni nouă percheziții într-un dosar de trafic de migranți. 32 de persoane provenite din Siria și Irak au fost găsite în urma perchezțiilor.

Potrivit IGPR, din cercetările făcute a rezultat că, începând cu luna decembrie 2023, pe teritoriul României ar fi fost constituită o grupare infracțională transfrontalieră, de tip piramidal, formată din cetățeni sirieni și români, care ar fi acționat facilitând grupurilor ilegale de migranți trecerea frauduloasă a frontierei României către Bulgaria, Serbia și Ungaria.

În schimbul unor sume de bani, membrii grupului infracțional ar fi asigurat migranților ilegali găzduire temporară în diferite locații, situate atât în zona adiacentă municipiului București, cât și în zona de vest a țării.

Pentru activitățile de transport, aceștia ar fi racolat mai multe persoane care, fiind atrase de posibilitatea unor câștiguri materiale consistente într-un termen scurt, ar fi aderat la gruparea de criminalitate organizată și și-ar fi dezvoltat propriile rețele de transportatori.

În urma perchezițiilor făcute în municipiile Bucureşti, Timişoara, Arad şi în județele Timiş, Ilfov şi Arad, au fost identificați 32 de migranți proveniți din Siria și Irak. De asemenea, au fost descoperite și ridicate sume de bani în lei și euro, înscrisuri, precum și alte mijloace de probă.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost făcute percheziții, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Imigrări Timișoara, la o locație de tip safe-house, situată în municipiul Timișoara, utilizată de către membrii grupului infracțional pentru găzduirea temporară a grupurilor de migranți.

Polițiștii arată că, pe parcursul investigațiilor, începând cu luna ianuarie 2024, au fost interceptate pe ruta Turcia-Bulgaria-România-Ungaria-Austria/Germania cinci transporturi de migranți, însumând 70 de persoane ascunse în mijloace de transport de mare tonaj, care ar fi achitat traficanților sume de până la 12.000 de euro.

Opt persoane au fost duse la sediul DIICOT pentru audieri.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: diicot perchezitii migranti