x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Din nou in strada

Din nou in strada

de Eugenia Mihalcea    |    Aniela Nine    |    18 Noi 2005   •   00:00
Din nou in strada

In conditiile in care negocierile Executivului cu sindicatele din invatamant au esuat cu gratie, premierul Tariceanu a schimbat modul de abordare a problemei. Sindicalistii vor trece azi la proteste de strada, iar instanta va decide tot azi legalitatea grevei.

In discursul premierului de ieri au aparut sintagme care se refera la constiinta dascalilor, gen "apel extrem de calduros la dascali", facut "in calitate de cadru didactic dar si de parinte", avand in vedere ca "efectele asupra procesului educational incep sa devina ingrijoratoare".

Astfel, primul ministru a ales sa le solicite profesorilor sa revina la ore, trecand peste decizia luata de liderii sindicali. "Deja efectele asupra procesului educational incep sa devina ingrijoratoare si din aceasta perspectiva imi permit sa fac un apel extrem de calduros catre toti profesorii, si fac acest apel atat in calitate de cadru didactic cat si de parinte, rugandu-i sa revina la ore. Este un apel pe care am dreptul sa-l fac si cred ca in acest moment tine de constiinta fiecarui profesor, decizia pe care fiecare o va lua."

SARACIA. Gheorghe Izvoranu de la Federatia "Spiru Haret" recunoaste ca unii profesori au reluat activitatea, dar nu pentru ca ar fi multumiti de oferta Guvernului sau pentru ca-i roaga premierul, ci pentru ca multi traiesc in "saracie lucie", avand o situatie materiala foarte grea. De aceea, el ii transmite premierului Tariceanu - fost cadru didactic - ca un invatator debutant are un salariu de 348 de lei, iar un profesor debutant 445 de lei.

MITING. Cadrele didactice bucurestene vor organiza, azi, dupa aproape doua saptamani de greva generala, un miting de protest in Capitala, nemultumite de oferta Guvernului.

Sindicatele bucurestene afiliate la cele patru federatii din educatie vor organiza protestul incepand cu ora 11:00, in Piata Constitutiei, fiind asteptate la actiune cateva mii de cadre didactice.

GLUME PE INTERNET
Dupa doua saptamani de greva a profesorilor, elevii se joaca de-a protestele. Ei au inceput sa trimita pe Internet, in gluma, un text prin care anunta o greva a scolarilor. In continuare va prezentam o parte din textul mesajului: "Dupa terminarea grevei profesorilor, elevii din Romania au ajuns la concluzia k trebuie luate masuri drastice pentru marirea alocatiilor. Astfel, s-a hotarat organizarea unei noi greve, prin care se va cere alocare a 3% din PIB pentru majorarea alocatiilor. Pana cand nu se indeplineste aceasta cerere, elevii romani nu se vor mai prezenta la cursuri! Da mai departe pls..."

×
Subiecte în articol: observator