x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul general al Complexului Energetic Turceni, reţinut pentru abuz în serviciu

Directorul general al Complexului Energetic Turceni, reţinut pentru abuz în serviciu

18 Noi 2008   •   00:00

Directorul general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, a fost reţinut, marţi după-amiază, pentru 24 de ore, în baza unei ordonanţe emise de procurorii DNA-Biroul Teritorial Târgu Jiu, acesta fiind anchetat pentru abuz în serviciu, alături de alţi directori din cadrul aceleiaşi unităţi



nspectorul Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, a declarat corespondentului MEDIAFAX că directorul general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, a fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost dus în arestul Inspectoratului Judeţean, unde îşi va petrece noaptea de marţi spre miercuri, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Directorul de Producţie de la Complexul Energetic Turceni, Marian Moţocu, va asigura interimatul la conducerea complexului.

Joi, procurorii anticorupţie au instituit sechestrul asigurator pe o parte din averea directorului general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, anchetat pentru abuz în serviciu, alături de alţi directori din cadrul aceluiaşi complex.

Măsura instituirii sechestrului asigurator a fost dispusă în cazul unei anchete penale în care mai mulţi directori, printre care şi Dumitru Cristea, din cadrul Complexului Energetic, sunt anchetaţi pentru abuz în serviciu, după ce ar fi cumpărat de la o firmă privată din Mediaş un utilaj la un preţ supraevaluat, informează surse oficiale.

Prejudiciul estimat de anchetatori este de aproximativ 800.000 de lei, sumă pentru care acum a fost instituit sechestrul asigurator pe o parte a averii lui Dumitru Cristea, împotriva căruia s-a declanşat urmărirea penală.

Numele directorului general al CE Turceni a fost vehiculat recent, după ce s-a aflat că acesta a câştigat, în luna iunie, o primă de circa 149.000 de lei, primă care echivalează cu 12 salarii primite suplimentar pentru realizarea indicatorilor de performanţă economică. Suma respectivă a devenit publică după ce soţia acestuia, Narcisa Cristea, director economic al Primăriei Târgu Jiu, şi-a reactualizat declaraţia de avere.

Surse din rândul instituţiei au precizat corespondentului MEDIAFAX că Narcisa Cristea nu avea declaraţia de avere actualizată din anul 2006, reactualizarea documentului făcându-se strict la solicitarea procurorilor DNA. Anchetatorii au cerut în scris angajaţilor Primăriei Târgu Jiu, în luna octombrie, să le pună la dispoziţie o copie după declaraţia de avere a Narcisei Cristea, ocazie cu care aceasta a fost nevoită să menţioneze la capitolul venituri inclusiv prima de 149.000 lei a soţului său.

Cei doi soţi Cristea şi-au deschis în ultimii doi ani mai multe conturi bancare în care au circa 450.000 de lei, dar şi două proprietăţi în centrul municipiului Târgu Jiu. Pe unul dintre terenuri se află ridicată o vilă a cărei valoare din declaraţia de avere este de peste 630.000 lei, o altă construcţie situată în vecinătatea acesteia fiind estimată la peste 130.000 de lei, ambele clădiri fiind puse sub sechestru.

În paralel cu ancheta procurorilor DNA, Agenţia Naţională de Integritate a făcut cunoscut că verifică informaţiile din declaraţia de avere a soţilor Cristea, cei doi împrumutând de la un om de afaceri gorjean, care le este rudă, suma de 250.000 de lei.
Mediafax

×