x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul INFP: A fost un tandem de cutremure. Cel de azi, poate să fie un frate al celuilalt

Directorul INFP: A fost un tandem de cutremure. Cel de azi, poate să fie un frate al celuilalt

de Redacția Jurnalul    |    14 Feb 2023   •   17:50
Directorul INFP: A fost un tandem de cutremure. Cel de azi, poate să fie un frate al celuilalt
Sursa foto: Captura video

„A fost un tandem de cutremure. Acest al doilea cutremur poate să fie un frate al celuilalt, nu este o replică a cutremurului de ieri”, spune directorul INFP, Constantin Ionescu: „Pentru noi e o surpriză că zona respectivă s-a activat”

„Ieri a fost un cutrem de 5,2. Intensitatea în epicentru a fost de 6 grade. Azi, după 16 replici ale cutremurului de ieri, s-a produs, undeva la 10 km de vechiul epicentru, un alt cutremur de 5,7 grade. E o zonă în care nu s-au produs cutremure decât foarte rar, iar dacă se produceau erau magnitudini mici. Pentru noi e o surpriză că zona respectivă s-a activat”, spune directorul INFP, Constantin Ionescu.

El precizează că, din punct de vedere geologic, mișcare afaliilor a fost pe verticală la ambele cutremure.

„Deci a fost un tandem de cutremure. Acest al doilea cutremur poate să fie un frate al celuilalt, nu este o replică a cutremurului de ieri”, a mai spus Ionescu.

Un cutremur major cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc marți în zona Oltenia, județul Gorj, potrivit Institutului Național de Fizica Pământului (INFP). Acesta a fost urmat de două replici, una de 3,4 și una de 3,5.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: constantin ionescu Cutremur