x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică FMI: Discuţii constructive cu autorităţile române, se estimează o creştere a economiei de 2,8% în acest an

FMI: Discuţii constructive cu autorităţile române, se estimează o creştere a economiei de 2,8% în acest an

12 Iun 2014   •   21:52
FMI: Discuţii constructive cu autorităţile române, se estimează o creştere a economiei de 2,8% în acest an
Sursa foto: FMI: Discuţii constructive cu autorităţile române, se estimează o creştere a economiei de 2,8% în acest an

Delegaţiile Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene au avut discuţii constructive cu autorităţile române şi s-au pus de acord în privinţa unor politici importante privind viitoarele progrese, însă o serie de subiecte au rămas în suspensie, se arată într-un comunicat al FMI.

'Economia a continuat să se consolideze şi se estimează o creştere de 2,8% în acest an. Dezechilibrele bugetare au fost reduse iar deficitul de cont curent s-a menţinut la un nivel scăzut. Echipele au avut discuţii constructive cu autorităţile române legate de asigurarea viitoarelor progrese şi s-au pus de acord în legătură cu politici importante în acest sens. Totuşi, o serie de aspecte au rămas în suspensie iar discuţiile cu autorităţile române în acest sens vor continua', se menţionează în comunicat.

Delegaţiile Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene s-au aflat în România în perioada 2-12 iunie pentru a treia evaluare a acordului stand by şi a primei evaluări a programului preventiv privind balanţa de plăţi a României cu Comisia Europeană.

×
Subiecte în articol: discutii fmi cresterea economiei romania