x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA, în ACŢIUNI DE PEDEPSIRE A JUDEŢELOR "PONTISTE"

DNA, în ACŢIUNI DE PEDEPSIRE A JUDEŢELOR "PONTISTE"

de Dan Constantin    |    07 Noi 2014   •   11:55
DNA, în ACŢIUNI DE PEDEPSIRE A JUDEŢELOR "PONTISTE"

DNA continuă să lucreze după harta politică desenată de votul de la primul tur al alegerilor prezidențiale.

Joi a fost vizat județul Argeș, descinderile de la primarie, consilieri locali și oameni de afaceri cautând probe pentru un contract prelungit în 2008 pentru transportul public din Pitești. Primarul Pendiuc și fiica acestuia, Ema Pendiuc, realizator de televiziune, au fost reținuți. Evident, expunerea mediatică, prin trimiterea spre arest a cuplului tata-fiică, este menită să lovească în credibilitatea grupului de susținători ai candidatului Victor Ponta în județul Argeș care a obținut un scor foarte bun, față de Iohannis.

Vineri dimineață acțiunea de pedepsire a votanților lui Ponta a trecut în județul Hunedoara.

Perchezițiile de la Consiliul Județean au drept motivație un contract din 2011. Vor fi  reținuți, după cum decurg acțiunile DNA, șeful Consiliului Județean, Mircea Moloț și ginerele acestuia. Moloț, membru PNL, a fost acuzat de trădare de staff-ul lui Iohannis pentru că în județul Hunedoara a câștigat Victor Ponta.

Cine urmează?

La Caraș Severin, Călărași ,Botoșani, consiliile județene sunt conduse de liberali PNL, trecuți și ei pe lista trădătorilor. Vor urma, după aceeași programare, descinderi și rețineri pentru contracte vechi, asupra cărora există plângeri conservate, menite să fie deschise la momentul necesar?

Să adăugăm și reținerile făcute de procurorii DNA cu puțin înainte de primul tur al prezidențialelor, a președintelui Consiliului Județean Ialomița, judetț ''pontist'', și ''capturarea'' lui Nicușor Constantinescu imediat după revenirea din străinătate. La DNA a fost audiat vineri dimineață și senatorul UDMR Tanczos Barna care, coincidență, a pledat pentru susținerea lui Victor Ponta potrivit unor informații din interiorul formațiunii.

×