x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doar jumătate ajunge la fani!

Doar jumătate ajunge la fani!

de Daniel Stan    |    24 Ian 2008   •   00:00
Doar jumătate ajunge la fani!

Forul european ar putea suplimenta cu 5% numărul tichetelor alocate FRF. De asemenea, chiar dacă vor fi posesori de tichete, suporterii aflaţi în banca de date a Jandarmeriei nu vor avea acces la meciuri.

Forul european ar putea suplimenta cu 5% numărul tichetelor alocate FRF. De asemenea, chiar dacă vor fi posesori de tichete, suporterii aflaţi în banca de date a Jandarmeriei nu vor avea acces la meciuri.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat că suporterii români vor beneficia de 18.525 bilete pentru cele trei jocuri ale “tricolorilor” din grupa C a turneului final al CE, care se va desfăşura în iunie în Austria şi Elveţia.

 

REZERVĂRI. Dintre acestea, doar 55% vor reveni fanilor, celelalte urmând a fi împărţite astfel: 30% sunt alocate “Familiei Fotbalului”, jucători, rude ale acestora, arbitri şi alţi oficiali, plus 15% partene­rilor şi sponsorilor federaţiei. Numărul tichetelor la partidele “tricolorilor” cu Franţa (9 iunie), Italia (13 iunie), ambele la Zürich, şi cu Olanda (17 iunie), la Berna, ar putea fi suplimentat de UEFA cu 5%, urmând a se ajunge la un total de 19.051. “Pentru România, singura instituţie care vinde bilete este FRF. Procedura de vânzare şi rezervare este stabilită pentru perioada 28 ianuarie-7 februarie”, a declarat Mircea Sandu. Preţurile sunt: 110 euro (categoria I), 80 euro (categoria a II-a) şi 45 euro (categoria a III-a). La aceste preţuri iniţiale se adaugă 10 euro pentru procesare, 1,5 euro pentru tranzacţia bancară şi 14,28 euro taxe de expediere.

 

REGULI. UEFA a impus şi anumite reguli privind vânzarea şi rezervarea tichetelor pentru EURO 2008. Astfel, un suporter nu-şi poate lua mai mult de două bilete, cumpărarea acestora nu poate fi condiţionată de achiziţionarea altor pachete, cum ar fi excursiile. De asemenea, este interzisă colaborarea cu orice fel de firme naţionale sau internaţionale, tichetele nu se pot înstrăina unor terţe persoane, iar fiecare cumpărător va avea obligaţia să semneze un angajament cu reguli din cadrul turneului final. În plus, simpla cumpărare a unui bilet nu garantează dreptul de a participa la meci, întrucât suporterii care se află în baza de date a Jandarmeriei nu vor avea acces pe stadioane. Preşedintele FRF a mai adăugat: “Dacă până la data de 7 februarie numărul de rezervări va depăşi numărul biletelor disponibile, la 11 februarie, la ora 12:00, va avea loc tragerea la sorţi pentru atribuirea lor, iar pentru fazele eliminatorii UEFA a introdus o procedură nouă de intrare, pe bază de vouchere”.

 

30.000 de olandezi la turneul final

Conform poliţiei olandeze, 30.000 de suporteri ai “portocalei” vor fi prezenţi în Austria şi Elveţia la turneul final al CE, deşi doar 6.000-7.000 de fani vor avea tichete pentru partidele adversarei României din Grupa C. “Trebuie să ne aşteptăm la o asemenea avalanşă a suporterilor, aşa cum a fost şi la trecutele turnee finale”, a declarat directorul centrului de informare în privinţa huliganismului din “Ţara Lalelelor”, Henk Groenevelt. La ultimul CM, desfăşurat în 2006 în Germania, au fost în jur de 60.000 de susţinători olandezi, iar la precedentul EURO, în 2004 în Portugalia, peste 25.000 de fani au încurajat naţionala Olandei.

daniel.stan@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: observator