x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi dintre patronii clubului Colectiv, în arest la domiciliu

Doi dintre patronii clubului Colectiv, în arest la domiciliu

21 Dec 2015   •   12:49
Doi dintre patronii clubului Colectiv, în arest la domiciliu

Doi dintre patronii clubului Colectiv - Paul Gancea şi Costin Mincu - urmează să fie eliberaţi din arestul preventiv, după ce Tribunalul Bucureşti a decis luni plasarea lor în arest la domiciliu.

Instanţa a admis contestaţiile celor doi şi a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

Decizia este definitivă.

În 14 decembrie, Judecătoria sectorului 4 a respins cererile formulate de Paul Gancea şi Costin Mincu de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu.

Anterior, pe 2 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea Parchetului General de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestului preventiv pentru cei trei acţionari şi administratori ai clubului Colectiv - Paul Gancea, George Anastasescu şi Costin Mincu.

Tribunalul a admis o contestaţie a procurorilor şi a desfiinţat decizia Judecătoriei sectorului 4, din 27 noiembrie, instanţa care hotărâse înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru cei trei.

Paul Gancea, George Anastasescu şi Costin Mincu se află în arest din 3 noiembrie, ei fiind acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în dosarul incendiului de la clubul Colectiv.

Procurorii de la Parchetul General susţin că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de oameni mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi şi tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

În cadrul anchetei, procurorii au pus sechestru pe averea inculpaţilor şi a fost începută urmărirea penală faţă de SC Club Colectiv SRL, firma care administra clubul Colectiv, şi Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabilă cu efectele pirotehnice, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă cu victime multiple.

Bilanţul deceselor în urma incendiului de la clubul Colectiv se ridică la 62 de persoane.

×
Subiecte în articol: ancheta club colectiv colectiv