x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi vameşi români vor fi daţi în urmărire internaţională

Doi vameşi români vor fi daţi în urmărire internaţională

de Violeta Fotache    |    17 Feb 2011   •   13:17

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a dispus arestarea preventivă în lipsă a fugarilor Gubic Ştefan Milan şI Feneşan Mihnea Ion. Instanţa a emis miercuri mandate internaţionale de arestare pe numele celor doi la solicitarea procurorilor DNA, spun surse judiciare. "Aceste informaţii sunt confidenţiale”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al CAB, judecătorul Daniel Grădinaru.  Instanţa a dispus şI arestarea preventivă pentru alţI doi inculpaţI în scandalul corupţiei din vămile de la graniţa cu Serbia. Este vorba despre poliţiştii de frontieră Ştefan Marc şi Drăghiţă Sorin, pentru luare de mită în formă continuată şI aderare la un grup de crimă organizată.

Reamintim că în ziua declanşării descinderilor autorităţilor în vămile din vestul ţării, Gubic Ştefan Milan era deja dispărut, ca şI alte şase persoane. Ei a fost daţi imediat în consemn la frontieră, însă până acum autorităţile judiciare nu au descoperit decât cinci dintre dispăruţi. Acum în baza mandatelor internaţionale de arestare, cei doi fugari vor fi căutaţI în toată lumea. Surse judiciare au precizat că aceştia nu s-ar afla pe teritoriul vreunui stat membru al Uniunii Europene.

Chestionat, directorul INTERPOL România, Mihai Friptu – aflat în Olanda la o acţiune comună cu Europol, ne-a precizat că deocamdată la structura pe care o conduce nu a primit nici o înştiinţare despre cei doi vameşI fugari.

×
Subiecte în articol: fugari vamesi gubic arestati in lipsa