x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DOLIU în învăţământul românesc! A murit unul dintre cei mai buni profesori de matematică

DOLIU în învăţământul românesc! A murit unul dintre cei mai buni profesori de matematică

12 Mai 2016   •   17:40
DOLIU în învăţământul românesc! A murit unul dintre cei mai buni profesori de matematică

Comunitatea armeană din Piteşti, în special, şi învăţământul românesc, în general, sunt în doliu după trecerea în nefiinţă a unui renumit profesor de matematică, cetăţean de onoare al Argeşului.

Eduard Minasian s-a stins, la vârsta de 88 de ani, fiind regretat de toţi cei ce l-au cunoscut, prieteni, dascăli sau elevi. A fost şase ani preşedinte al Comunităţii armenilor din Piteşti şi vicepreşedinte al Comitetului Parohiei armene din Piteşti, scrie curier.ro


Numele profesorului este strâns legat de Colegiul Naţional I.C. Brătianu, din Piteşti, un­de a fost dascăl de excepţie, până la pensionare, în anul 1989.

"A fost unul dintre cei mai buni profesori de matematică pe care i-a avut Piteş­tiul. Matematica este o materie aspră şi, cu toate acestea, el era un profesor foarte iubit de elevi, care au fost de renume în ţară, iar unii absolvenţi s-au remarcat chiar şi în străinătate. Era o adevărată enciclopedie culturală şi, fiind de origine armeană, mergea în Arme­nia, creând acolo acces la documente ştiinţifice şi culturale necunoscute", a spus colegul său de la Colegiul Brătianu, profesorul şi scriitorul Marin Ioniţă, care a predat literatura universală.

FOTO: curier.ro

×
Subiecte în articol: Eduard Minasian matematica deces profesor