x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu uriaș în lumea cinematografiei. A murit o mare personalitate, laureată cu premiul Oscar

Doliu uriaș în lumea cinematografiei. A murit o mare personalitate, laureată cu premiul Oscar

08 Iun 2016   •   06:57
Doliu uriaș în lumea cinematografiei. A murit o mare personalitate, laureată cu premiul Oscar
Sursa foto: nelsonpeng/Getty Images/iStockphoto

Dramaturgul britanic Peter Shaffer, care a câştigat un Oscar pentru cea mai bună adaptare a piesei sale 'Amadeus' în 1984, a murit luni la 90 de ani în Irlanda după "o scurtă suferinţă", a anunţat agentul său Rupert Lord, citat de AFP.

"Cu multă tristeţe vă anunţăm moartea prietenului şi clientului nostru Peter Shaffer când se afla în Irlanda alături de prietenii şi membri familiei sale", notează reprezentantul său într-un comunicat publicat de Macnaughton Lord Representation.

"Marele său prieten şi impresar american Dennis Aspland a rămas cu el în Irlanda pe tot parcursul suferinţei sale", se arată în comunicatul, care notează că dramaturgul a murit într-un spital din comitatul Cork, din sudul Irlandei.

Înainte de a primi Oscarul pentru Amadeus, Peter Shaffer fusese deja nominalizat la preţioasa statuetă pentru adaptarea pentru marele ecran a piesei sale 'Equus', scrisă în 1973 şi pe care a montat-o apoi pe Broadway şi la Paris în 1976.

Peter era fratele geamăn al lui Anthony Shaffer, decedat in 2001 şi care a fost şi el scenarist şi regizor de teatru. Acesta a scris, printre altele, scenariile la "Frenzy", regizat de Alfred Hitchcock, The Wicker Man (1973) şi "Moarte pe Nil" (1978).

Funeraliile private ale lui Peter Shaffer vor avea loc la Londra.

"El suferea în ultimul timp de probleme de sănătate dar era decis şi totodată încântat să-şi sărbătorească luna trecută împlinirea a 90 de ani în Irlanda, alături de familie şi de prietenii apropiaţi", a precizat agentul său.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Peter Shaffer