x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosar penal în cazul incendiului produs la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Se fac verificări și la ISU Dolj

Dosar penal în cazul incendiului produs la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Se fac verificări și la ISU Dolj

09 Mar 2021   •   13:21
Dosar penal în cazul incendiului produs la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Se fac verificări și la ISU Dolj
Sursa foto: Hepta

Polițiștii au deschis un dosar penal după incendiul produs la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, unde peste 40 de pacienți au fost evacuați, iar trei cadre medicale au suferit fracturi după ce au sărit de la etaj.

În cauză se fac verificări pentru distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror.

În același timp cu ancheta penală, marți dimineață, s-au efectuat verificări și la ISU Dolj, după ce în spațiul public a apărut informația că pompierii au greșit locația și au ajuns la un alt spital, mai exact la un spital de pediatrie.

Reprezentanții ISU Dolj au explicat faptul că prima intervenție pentru stingerea incendiului a fost asigurată de către subunitatea din imediata apropiere. Au fost trimise la Psihiatrie două autospeciale și o ambulanță, iar la scurt timp, încă o autospecială de stingere și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime.

„Pentru stingerea incendiului produs au acționat efectiv numai autospecialele de la această subunitate de intervenție, dată fiind situația constatată la locul intervenției și amploarea incendiului, care a fost lichidat în scurt timp prin crearea dispozitivului de intervenție și refularea de apă”, transmit cei de la ISU Dolj.

Deoarece a fost anunțat un incendiu care avea potențial să afecteze unitatea sanitară, reprezentanții ISU Dolj au decis ca imediat, fără a se mai aștepta datele de la fața locului, să suplimenteze forțele și mijloacele de intervenție.

A fost, astfel, alertat și trimis în sprijin Detașamentul 1 de Pompieri Craiova, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, urmate imediat, succesiv, de o autospecială de descarcerare grea, încă o autospecială de stingere și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime.

„Autospecialele de la această subunitate au ajuns inițial la o altă unitate sanitară din zonă (zona Parcului Romanescu din Craiova – Spitalul de Pediatrie – n.r.), aflată pe traseul de deplasare, întrucât echipajul aflat în prima autospecială, din fruntea colonei de deplasare, a avut impresia că observă semnalele luminoase ale unei ambulanțe aflate în incinta acelei unități sanitare și crezând că acolo este incendiul. În scurt timp, echipajele au constatat că nu la locația respectivă se manifesta incendiul, continuând deplasarea către locul intervenției, unde au ajuns în timp scurt”, menționează reprezentanții ISU Dolj.

Un incendiu a izbucnit luni seara la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, după ce un pacient a dat foc unei saltele cu o brichetă pe care o avea în salon. Trei cadre medicale au fost transportate la un alt spital pentru a primi îngrijiri medicale, iar alte zeci de persoane au fost evacuate.

×