x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosare penale pentru angajaţii Prospecţiuni S.A.

Dosare penale pentru angajaţii Prospecţiuni S.A.

20 Feb 2014   •   18:29
 Dosare penale pentru angajaţii Prospecţiuni S.A.

Poliţiştii nemţeni au întocmit cinci dosare penale reprezentanţilor societăţii Prospecţiuni S.A., după ce mai mulţi localnici din Războieni şi Bârgăuani au făcut plângere că aceştia au intrat pe terenurile lor pentru a realiza explorări. 

Subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, a declarat azi că Serviciului de Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase efectuează, de asemenea, cercetări cu privire la stabilirea împrejurărilor în care au fost amplasate şi detonate mai multe materiale explozive pe raza judeţului, dacă prin această activitate s-a încălcat legea. 

'În toate cazurile de sesizare a încălcării dreptului de proprietate, a cetăţenilor de pe raza comunelor Războieni şi Bârgăuani, au fost luate măsurile legale de către poliţişti care efectuează cercetări în cinci dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburare de posesie faţă de reprezentanţii societăţii şi într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe faţă de un localnic al comunei', a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, potrivit Agerpres. 

Potrivit sursei citate, poliţiştii efectuează cercetări în două dosare penale privind săvârşirea infracţiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, după ce mai multe persoane au blocat un drum sătesc pentru a împiedica accesul autovehiculelor societăţii Prospecţiuni. 

În mai multe localităţi din judeţul Neamţ, reprezentanţii societăţii Prospecţiuni efectuează, din luna ianuarie, lucrări de descoperire a zăcămintelor. În urma acestor acţiuni, sute de localnici au protestat şi au solicitat oprirea acestor prospecţiuni care se realizează atât pe terenuri proprietate personală, cât şi pe domeniul public.

×