x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul Loteria I, la final. George Copos a izbucnit în plâns în faţa judecătorului!

Dosarul Loteria I, la final. George Copos a izbucnit în plâns în faţa judecătorului!

24 Apr 2014   •   13:11
Dosarul Loteria I, la final. George Copos a izbucnit în plâns în faţa judecătorului!

Omul de afaceri George Copos a izbucnit în plâns, astăzi, la Tribunalul Bucureşti, în timpul desfăşurării procesului Loteria I, în care a fost condamnat anterior de o altă instanţă la patru ani de închisoare cu executare.

În jurul orei 12:00, Copos a fost adus în sala de judecată având cătuşe la mâini, după care a discutat câteva minute cu avocaţii săi.

În momentul în care în sală a intrat judecătorul, Copos s-a aşezat în boxa acuzaţilor şi a izbucnit în plâns, potrivit Agerpres. Judecătorul i-a întrebat pe avocaţi ce se întâmplă cu George Copos, însă nu a primit nici un răspuns, iar omul de afaceri s-a liniştit după câteva minute.

Procesul a continuat cu o cerere a avocaţilor privind amânarea acestui proces şi trimiterea unei cereri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru ca judecătorii de la această instanţă să transmită modul în care se aplică legea penală mai favorabilă în cazul lui Copos şi al celorlalţi inculpaţi din acest dosar, ca urmare a intrării în vigoare a noilor coduri penale.

Procurorul de şedinţă s-a opus acestei cereri, susţinând că avocaţii încearcă doar să tergiverseze procesul.

Judecătorii s-au retras pentru zece minute pentru a lua o decizie în cazul acestei cereri.

George Copos a fost condamnat în ianuarie 2013 la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, în dosarul Loteria I, în urma unei decizii luate de magistraţii Judecătoriei Sectorului 2.

De asemenea, instanţa a decis ca George Copos să aibă interdicţia pe o perioadă de cinci ani de a mai ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

În acelaşi dosar, Roza Gilio Giuzepe, Ioan Stelian Raţiu şi Nicolae Cristea (fost director al Loteriei Române) au primit câte patru ani de închisoare cu executare iar Gabriel Rogoveanu, trei ani de închisoare cu executare.

Instanţa i-a obligat pe George Copos şi Roza Gilio Giuzepe (ambii în solidar cu părţile responsabile civilmente SC Ana Electronic SA şi SC Romtur GM Impex SRL), Nicolae Cristea şi Gabriel Rogoveanu la plata către ANAF a sumei de 3.946.112 lei, cu titlu de despăgubiri materiale şi la plata tuturor obligaţiilor fiscale accesorii (majorări, penalităţi şi dobânzi).

Judecătorii au menţinut sechestrul asigurător pus pe mai multe conturi deţinute de George Copos.

Decizia a fost atacată cu apel la Tribunalul Bucureşti.

×
Subiecte în articol: dosarul loteria george copos condamnare