x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul penal în care Băsescu este acuzat de șantaj de Gabriela Firea, REDESCHIS de procurorii PÎCCJ

Dosarul penal în care Băsescu este acuzat de șantaj de Gabriela Firea, REDESCHIS de procurorii PÎCCJ

30 Dec 2014   •   16:15
Dosarul penal în care Băsescu este acuzat de șantaj de Gabriela Firea, REDESCHIS de procurorii PÎCCJ
Sursa foto: Dosarul penal în care Băsescu este acuzat de șantaj de Gabriela Firea, REDESCHIS de procurorii PÎCCJ

Procurorii Parchetului General au reluat ancheta în dosarul în care senatoarea PSD Gabriela Firea a făcut plângere împotriva lui Traian Băsescu pentru şantaj, au declarat oficiali ai PÎCCJ. Ancheta în acest dosar fusese suspendată ca urmare a imunităţii fostului preşedinte Traian Băsescu.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie o plângere penală în care îl acuza pe şeful statului de la acea dată, Traian Băsescu, de ameninţare şi şantaj în legătură cu declaraţiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate. În data de 18 aprilie, Parchetul General a anunţat că a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în legătură cu plângerea penală depusă de senatoarea Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu, însă procurorii au dispus suspendarea anchetei, deoarece preşedintele se bucură de imunitate.

Gabriela Firea a contestat decizia procurorului de caz, însă contestaţia sa a fost respinsă de procurorul ierarhic superior. În motivarea procurorilor se arată că imunitatea preşedintelui îl scuteşte pe Traian Băsescu de orice fel de răspundere juridică pe perioada exercitării mandatului, pentru fapte săvârşite în această perioadă, cu excepţia răspunderii politice, respectiv posibilitatea de a fi suspendat.

×