x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul "Telepatia". Un proces ca o execuţie. Instanţa pe repede-înainte, determinată nu să obţină adevărul, ci să dea verdictul!

Dosarul "Telepatia". Un proces ca o execuţie. Instanţa pe repede-înainte, determinată nu să obţină adevărul, ci să dea verdictul!

04 Aug 2014   •   22:55
Dosarul "Telepatia". Un proces ca o execuţie. Instanţa pe repede-înainte, determinată nu să obţină adevărul, ci să dea verdictul!

În plină vacanţă a magistraţilor, completul de judecată din dosarul Telepatia s-a prezentat la locul de muncă ca Ana lu' Manole, cu abnegaţie, determinare şi cu mâncare la pachet, decis să dea sentinţa în cursul aceleiaşi zile.

Instanţa, compusă din judecătorii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, nu şi-a permis nicio clipă de răgaz, într-un hei-rup ardent ca  vremea de afară și ca in vremurile în care era construită calea ferată de la Bumbeşti-Livezeni. Martori, inculpaţi, avocaţi, procurori au fost audiaţi într-un ritm alert, cererile sau excepţiile ridicate de avocaţi erau respinse atât de rapid încât parcă reputatul avocat Gheorghiţă Mateuţ și ceilalți colegi ai săi nici nu mai apucau să le formuleze...

De la ora 11 şi până la 22, în atmosfera încinsă din sala de judecată s-a petrecut o sarabandă care numai a justiţie n-a semănat, instanţa a reușind să ofere, ca și în dosarul Trofeul Calității, încă o dovada a faptului că nu pare interesată de stabilirea adevărului juridic, ci doar de finalizarea grabnică a cauzei şi de acordarea verdictului.

Chiar şi pentru publicul neavizat din punct de vedere juridic, dar care s-a apropiat de subiect  din cauza notorietăţii acestuia, indiferent de galeria de suporteri din care face parte, lucrurile au fost la fel de clare: s-a simțit martor al unui proces ce a adus în multe momente cu o execuţie.

Într-un alt moment important, în care putea să fie altceva, să dea speranțe unui viitor mai bun, justiţia nu ne-a putut oferi altă imagine decât aceea de slugă a politicului, şi a mai aratat că e încă foarte departe de a fi reperul de stabilitate al democraţiei, încă originale, din România.  Și atunci, îți spui speranța, ca și bătrânica adusă de mascați de la Suceava la București, dacă nu cumva și mătura trebuie schimbată în țara asta, nu numai conducerea.

Întrebarea care poate pune la capătul acestui sprint juridic este asupra numelui persoanei atât de grăbite în obținerea sentinţei în dosarul Telepatia.  Pentru cine timpul nu mai are răbdare, în condiţiile în care faptele se prescriu de abia în 2018, şi când chiar principalul vizat în acest proces, Dan Voiculescu, a solicitat public ca potenţialele fapte de care este incriminat să nu fie prescrise...  
Băsescu e numele acestei persoane, panicat de faptul că incepe sa simta ca nici nu ştie, el, Traian, la rândul său, cât de mic începe să fie!

×
Subiecte în articol: dosarul telepatia