x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DOSARUL TRANCĂ / Întorsătură spectacol

DOSARUL TRANCĂ / Întorsătură spectacol

de Miruna Pasa Petru    |    06 Noi 2008   •   00:00

Procesul în care medicul Răzvan Trancă este acuzat că ar fi violat-o şi încercat să o ucidă pe tânăra sa pacientă An­dreea Mocanu, ar putea lua o întorsătură spectaculoasă în lumina noii expertize medico-legale abia ajunse la dosar.



Documentul Institutului Naţional de Medicină Legală "Mi­na Minovici" (INML) acreditează ipoteza potrivit căreia An­dreea Mocanu nu ar fi fost împinsă violent peste geam de cel acuzat că a încercat să o ucidă, ci a căzut de la etajul şase. Po­trivit expertizei medico-legale, "se poate opina cu certitudi­ne că victima a prezentat leziuni traumatice specifice precipitării şi nu ca urmare a unei heteroagresiuni inclusiv prin mecanism de împingere". Concluziile medicilor au fost confirmate şi de Comisia de Avizare şi Control, care a reţinut că pe corpul victimei "nu s-au constatat leziuni care să obiectiveze o eventuală acţiune de împingere premergătoare că­derii". Specialiştii nu au putut stabili şi dacă Andreea Mo­ca­nu a controlat căderea, dar au confirmat faptul că impac­tul prăbuşirii a fost atenuat de lovirea tinerei de obiecte. Ra­por­tul de expertiză menţionează de asemenea şi faptul că An­dreea Mocanu a refuzat să se prezinte la INML, deşi i-a fost solicitat acest lucru "în mod repetat prin adrese oficia­le".  

Avocatul medicului, Alice Drăghici, a declarat ieri, că expertiza confirmă în totalitate apărările clientului său: "De la începutul cercetărilor, Răzvan Trancă a susţinut că nu a împins-o pe Andreea Mocanu şi că nu a determinat căderea acesteia. Expertiza confirmă că a fost o cădere neprovocată, accidentală. Astfel, acuzaţia de tentativă de omor nu are suport".

×
Subiecte în articol: observator