x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vocea Rusiei: Două nave de război americane, cu puşcaşi marini la bord, au intrat în Marea Neagră

Vocea Rusiei: Două nave de război americane, cu puşcaşi marini la bord, au intrat în Marea Neagră

03 Feb 2014   •   09:20
Vocea Rusiei: Două nave de război americane, cu puşcaşi marini la bord, au intrat în Marea Neagră

Distrugătorul american USS Ramage (DDG-61) şi Mount Whitney, nava amiral a Flotei a 6-a SUA din Marea Mediterană, au intrat în Marea Neagră, relatează voiceofrussia.com, care citează Inerfax, screi Agerpres. "În prezent în Marea Neagră se află distrugătorul USS Ramage şi nava amiral a Flotei a 6-a, Mount Whitney. Acestea au traversat recent strâmtorile Bosfor şi Dardanele, de comun acord cu partea turcă. La bordul lor se află aproximativ 600 de puşcaşi marini", a declarat, sub rezerva anonimatului, interlocutorul agenţiei.

Vectorul de mişcare al navelor americane sugerează că acestea se îndreaptă spre coasta ucraineană a Mării Negre.

Sursa citată de Interfax a mai spus că, în acest moment, nu se pune problema intrării celor două nave de război ale Marinei americane în apele teritoriale ale Federaţiei Ruse.

Pentagonul anunţase anterior că intrarea navelor în Marea Neagră va fi efectuată în cadrul 'planificărilor militare standard pentru asigurarea securităţii în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci'.

La sfârşitul lunii ianuarie, SUA, în cadrul asistenţei de securitate acordate Rusiei cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, şi-au anunţat disponibilitatea de a trimite două nave de război în Marea Neagră.

Aşa cum menţionase Ministerul american al Apărării, navele se vor apropia de ţărm numai în cazul unei solicitări din partea autorităţilor ruse. Deocamdată o astfel de cerere nu a fost făcută de conducerea de la Moscova.

Jocurile Olimpice de la Soci vor avea loc în perioada 7-23 februarie, iar Jocurile Paralimpice sunt programate pentru 7-16 martie. Autorităţile ruse au instituit măsuri sporite de securitate cu o lună înaintea începerii evenimentului sportiv.

Mount Whitney - de aproape două sute de metri lungime şi 33 de metri lăţime - este una din navele cel mai bine echipate din punct de vedere logistic din întreaga flotă americană. De la bordul său se pot transmite informaţii în timp real în orice punct de pe glob. Este dotată cu două sisteme de apărare antirachetă, două tunuri, patru mitraliere, un lansator de rachete şi un elicopter Knight Hawk.

×