x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două noi cazuri de boală Lyme, în Galaţi

Două noi cazuri de boală Lyme, în Galaţi

09 Sep 2014   •   16:35
Două noi cazuri de boală Lyme, în Galaţi

Două noi cazuri de boală Lyme în judeţul Galaţi, provocate de muşcătura de căpuşă, au fost confirmate clinic şi serologic, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.

Potrivit acestuia, Institutul de Sănătate Publică Iaşi a informat Direcţia de Sănătate Publică Galaţi despre faptul că două dintre probele recoltate de la două gălăţence suspectate a avea boală Lyme sunt pozitive. Cele două femei, de 53 şi 51 ani, din Galaţi, au declarat că au fost muşcate de căpuşe în iulie, respectiv sfârşitul lunii iunie, dar boala s-a manifestat mult mai târziu.

"În cazul primei paciente, de 53 ani, boala s-a manifestat pe 22 august deşi pacienta a precizat că a fost muşcată de o căpuşă în luna iulie. A fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase unde se află şi acum, dar starea ei de sănătate este stabilă. În cazul celei de a doua paciente, de 51 ani, care a declarat că a fost muşcată de o căpuşă în luna iunie, primele semne de boală le-a dat pe 16 august. Ea a fost internată doar 24 de ore la Spitalul de Boli Infecţioase, dar acum este tratată la domiciliu sub supraveghere. Cu cele două noi cazuri de boală Lyme confirmate acum reiese că în judeţul Galaţi, în acest sezon cald, au fost patru persoane infectate cu boala Lyme", a spus Valentin Boldea.

În acest sezon cald, 295 de gălăţeni au fost muşcaţi de căpuşe. (AGERPRES)

×
Subiecte în articol: capuse boala lyme galaţi