x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două TIR-uri şi un autocar, implicate într-un accident pe autostrada Deva-Orăştie. O persoană a fost rănită

Două TIR-uri şi un autocar, implicate într-un accident pe autostrada Deva-Orăştie. O persoană a fost rănită

13 Mai 2014   •   09:10
Două TIR-uri şi un autocar, implicate într-un accident pe autostrada Deva-Orăştie. O persoană a fost rănită

Un autocar în care se aflau 20 de pasageri şi două camioane TIR au fost implicate, în noaptea de luni spre marţi, într-un accident de circulaţie ce a avut loc pe autostrada Deva-Orăştie, fără să fie consemnate victime omeneşti, ci numai pagube materiale.

Potrivit primelor cercetări, accidentul s-a produs după ce un TIR a lovit din spate un camion similar şi apoi a ricoşat în parapeţii de beton care despart sensurile de mers de pe autostradă. Două bucăţi din parapet au ajuns pe sensul opus de mers şi au lovit un autocar care venea din Anglia şi se îndrepta spre Piatra Neamţ.

'Pe fondul nerespectării distanţei corespunzătoare în mers, conducătorul unui autotren a acroşat un alt tir care circula în faţa sa, după care a rupt parapetul de protecţie ce desparte cele două sensuri de mers. O parte din parapet a pătruns pe sensul opus lovind un autocar care circula regulamentar. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. O singură persoană a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă pagubele materiale sunt destul de însemnate', a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, subcomisarul Bogdan Niţu, citat de Agerpres.

În autocar se aflau 20 de pasageri şi un copil. Şoferul maşinii a spus că a încercat să evite impactul cu blocurile de beton, atunci când acestea au ajuns în faţa autovehiculului.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal în acest caz, pentru vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările.

×