x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drept la replică al Administraţiei Prezidenţiale

Drept la replică al Administraţiei Prezidenţiale

10 Feb 2014   •   18:36

În urma publicării articolului "Pasagerii Băsescu şi Udrea au întârziat 30 de minute cursa TAROM Cluj - Bucureşti" pe site-ul www.jurnalul.ro,  Administraţia Prezidenţială a înaintat redacţiei un drept la replică în care prezintă punctul său de vedere asupra cauzelor care au dus la întârzierea decolării aeronavei care urma să plece pe ruta Cluj-Bucureşti.
În conformitatea cu legislaţia în vigoare, prezentăm în continuare dreptul la replică al Administraţiei Prezidenţiale.
__________________________

Drept la replică
Administraţia Prezidenţială sesizează informațiile neconforme cu realitatea,  nedocumentate și calomnioase la adresa preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, din articolul „Pasagerii Băsescu şi Udrea au întârziat 30 de minute cursa TAROM Cluj - Bucureşti” publicat de site-ul www.jurnalul.ro în data de 10 februarie 2014, la ora 15.09.

În articol s-a afirmat în mod eronat că o cursă a companiei TAROM a întârziat cu 30 de minute decolarea spre Bucureşti, pentru a aştepta îmbarcarea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu.

Pentru rectificarea informațiilor neconforme cu realitatea și a afirmațiilor nedocumentate și calomnioase pe care articolul menționat le conține facem următoarele precizări:

(1) - Cursa TAROM RO 642 de la Cluj-Napoca la Otopeni cu care a călătorit președintele României, domnul Traian Băsescu, astăzi, 10 februarie 2014, a avut o întârziere de 15 minute cauzată de o operațiune de degivrare la care a fost supusă aeronava. Președintele României, domnul Traian Băsescu, nu poate fi considerat în niciun fel răspunzător pentru această întârziere. Operațiunea de degivrare s-a efectuat pe Aeroportul Internațional din Iași, înainte de o cursă spre Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni. Aeronava a ajuns pe Aeroportul din Otopeni cu o întârziere de 15 minute și a plecat, cu întârziere, spre Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Aeronava trebuia să ajungă pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca la ora 9.05, dar a ajuns cu întârziere, astfel că operațiunea de debarcare a pasagerilor a început abia la ora 9.20, iar îmbarcarea pasagerilor având ca destinație Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a început la ora 9.35. Avionul a decolat la 9.45, cu 15 minute mai târziu decât era programat.
(2) - Menționăm că președintele României, domnul Traian Băsescu, nu a solicitat niciun minut decalarea orarului de zbor al acestei curse.
(3) - Mai menționăm că președintele României, domnul Traian Băsescu, a așteptat, așa cum au făcut toți ceilalți pasageri, îmbarcarea în această cursă.

În aceste condiţii, în vederea unei corecte informări a publicului, Administraţia Prezidenţială solicită site-ului www.jurnalul.ro să publice prezentul drept la replică, aşa cum prevede legislaţia în vigoare, pentru a corecta informaţiile neconforme cu realitatea, precum și  afirmațiile nedocumentate din articolul menţionat.
Bogdan Oprea
purtător de cuvânt al președintelui României, domnul Traian Băsescu

_____________________

Articolul vizat de dreptul la replică al Administraţiei Prezidenţiale: "Pasagerii Băsescu şi Udrea au întârziat 30 de minute cursa TAROM Cluj - Bucureşti"

×