x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drept la replică: În spatele articolului "Felix cinta omagii fara autorizatie"

Drept la replică: În spatele articolului "Felix cinta omagii fara autorizatie"

16 Feb 2009   •   00:00

Domnule redactor,
In articolul dvs intitulat"Felix cinta omagii fara autorizatie" aduceti acuzatii grave Jurnalului National, Electrecord SA, Intercont Music si mie personal, motiv pentru care solicit dreptul la replica.



In primul rand doresc sa mentionez ca acest material a aparut din dorinta de a evidentia o pagina de istorie, fara intentia de a pune in lumina defavorabila pe unul din autorii lucrarilor.

In al doilea rand doresc sa precizez ca responsabilitatea re-editarii acestui material apartine in intregime INTERCONT MUSIC.

Din pacate, articolul dvs da dovada de o documentare extrem de superficiala, care aduce acuzatii grave Jurnalului National, Electrecord SA si Intercont Music.

Din acest motiv ma vad dator sa fac precizarile de rigoare spre o mai buna informare a publicului cititor.

1.Cd-ul Glorie "Glorie marelui erou" , este o re-editare a LP-ului cu titlu omonim, produs de Electrecord SA in 1989. Intercont Music a licentiat acest material de la Electrecord SA in baza contractului nr.11/23.01.2009. Electrecord SA detine drepturile legale ale acestui material si transferate noua in baza contractului de licentiere, ca dealtfel si toate informatiile privind lista pieselor si autorii acestora. Spre edificare va trimit coperta LP-ului editat in 1989. Altfel spus, nici nu poate fi vorba de un disc ilegal, pirat sau fals sau cum il mai denumiti in articol;

2.Pe CD-ul "Glorie marelui erou", nu apar numele compozitorilor, cum gresit afirmati in articol;

3.Afirmati de asemenea ca si alte albume sunt in aceeasi situatie:gresit, este vorba doar de termenele de depunere si nu de lipsa autorizatiilor, care exista, procedura fiind respectata, ca si in cazul CD-ului "Glorie marelui erou". Cu alte cuvinte, TOATE albumele produse de Intercont Music sunt autorizate de UCMR-ADA si drepturile de autor platile la zi catre detinatorii acestora.

5.O acuzatie extrem de grava este aceea a unor amenintari si santaj la adresa domnului Nichifor proferate de subsemnatul. Acestea, probabil se traduc prin faptul ca pe coperta LP-ului din 1989 si in arhiva Electrecord in dreptul piesei"Cind patria va spune<>" apare drept compozitor dl. Serban Nichifor si publicarea acestuia i-ar afecta imaginea. Ori acestea sunt dovezi ca, atat Electrecord cit si
Intercont Music, nu au facut altceva decit sa utilizeze informatiile existente in arhiva, fara a falsifica ceva. In plus, nu cred ca o invitatie la dialog poate fi catalogata drept amenintare.

6.O alta acuzatie extrem de grava, derivata din necunoasterea procedurilor de autorizare a editarii unui material muzical de catre dvs: ORDA nu poate fi "partas"-cum afirmati in articol- la re-editarea acestui material atata vreme cit acest CD nu l-a autorizat datorita intirzierii depunerii dosarului. Documentele la UCMR-ADA( cererea de autorizare a fost depusa pe data de 30 ianuarie datorita schimbarii metodologice de autorizare) exista. "Timbrele"(marcaje holografice) lipite pe CD-ul Glorie sunt raportate corespunzator catre ORDA, nu numai in ceea ce priveste acest album , ci pe absolut toate.

Ma voi opri aici, deoarece sunt convins ca spatiul pe care mi-l veti acorda nu va permite publicarea intregului demers.

In concluzie, articolul contine mari inexactitati si acuzatii grave aduse celor trei firme dar si organismului ORDA si am simtit nevoia sa fac aceste precizari. Nu poate fi nicidecum vorba de fals si alte acuzatii aduse de domnul Nichifor, care doreste de fapt, prin aceste acuzatii neadevarate sa se razbune pe cei implicati in acest proiect , deoarece i s-a mentionat numele in acest proiect.

Cu stima,
George MARACINE
Bucureşti, 16 februarie 2009

×
Subiecte în articol: mass-media