x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Droguri de mare risc plasate în Argeş şi Vâlcea

Droguri de mare risc plasate în Argeş şi Vâlcea

de Andreea Căprescu    |    11 Mai 2010   •   00:00

Trei tineri au fost prinşi în flagrant de poliţiştii B.C.C.O. Piteşti în timp ce încercau să comercializeze cocaină şi mefedronă, două droguri de mare risc.

Unul dintre membrii reţelei a fost descoperit chiar în municipiul Piteşti în timp ce încerca să plaseze 20 de grame de cocaină şi 20 de grame de mefedronă. Cel de-al doilea intenţiona să distribuie alte 20 de grame de mefedronă în municipiul Drăgăşani, de unde a şi fost săltat.

În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit faptul că suspecţii procurau drogurile atât din municipiul Bucureşti cât şi din Bulgaria, după care le distribuiau unor consumatori din judeţele Argeş şi Vâlcea.
"Din primele audieri şi din probele pe care le avem, rezultă că vindeau mefedrona cu 200 de lei gramul, iar cocaina cu 120 euro gramul, drogurile fiind cumpărate din Bucureşti. Tinerii au antecedente penale pentru infracţiuni de natură economică, loviri şi alte violenţe", a declarat procurorul Nicolae Blaga, şeful DIICOT Argeş.

Cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa unuia dintre traficanţi, poliţiştii au mai descoperit alte 20 de grame de droguri de mare risc, precum şi un pistol calibrul 9 mm şi patru cartuşe.
Drogurile comercializate de cei trei sunt foarte periculoase şi intră într-o categorie specială de stupefiante pentru care legea prevede o pedeapsă de douăzeci de ani de închisoare.

Faţă de doi dintre suspecţi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi astăzi Tribunalului Argeş, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc.

×