x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MApN: Fragmentele găsite la Nufăru sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă

MApN: Fragmentele găsite la Nufăru sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă

de Redacția Jurnalul    |    13 Sep 2023   •   19:00
MApN: Fragmentele găsite la Nufăru sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă
Sursa foto: Antena 3

Fragmentele găsite miercuri la Nufăru, în județul Tulcea, sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, potrivit primelor date ale Ministerului Apărării Naționale.

MApN informează că echipa mixtă de cercetare și verificare deplasată miercuri în raionul aflat la aproximativ 1,5 km Est de localitatea Nufăru, județul Tulcea, a ridicat probe de la fața locului, în vederea analizării și expertizării tehnice.

„Din primele date transmise, a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Procesul de expertizare continuă pentru stabilirea circumstanțelor producerii acestui incident”, se arată într-un comunicat al MApN.

Ministerul Apărării Naționale reiterează faptul că atacurile Federației Ruse asupra infrastructurii portuare a Ucrainei de la Dunăre, executate în proximitatea graniței cu România, sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat miercuri că îl va convoca de urgență pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse, în urma identificării de noi fragmente de dronă în județul Tulcea. MAE vorbește despre „violarea, din nou, a spațiului aerian al României”.

(sursa: Mediafax)

Imagini cu momentul în care a treia dronă cade în România. Se aude şi se vede explozia!

×
Subiecte în articol: Nufăru MApN drone Rusia