x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DRUMURI BLOCATE din cauza ninsorii. „Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum”

DRUMURI BLOCATE din cauza ninsorii. „Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum”

de Redacția Jurnalul    |    12 Noi 2023   •   18:51
DRUMURI BLOCATE din cauza ninsorii. „Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum”
Sursa foto: Facebook Ranca

O stațiune întreagă din Bihor se confruntă cu închiderea totală din cauza condițiilor meteo nefavorabile, cu drumurile înzăpezite și vântul puternic ce persistă. Cu un strat de zăpadă măsurat la 30 cm, zeci, poate sute de turiști sunt blocați și incapabili să părăsească zona în următoarele ore. CNAIR le atrage atenția șoferilor să circule cu grijă în zonele afectate de ninsoare și să nu plece la drum dacă nu au mașina echipată pentru circulație în condiții de iarnă.

Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a avertizat că situația este alarmantă și a făcut un apel către șoferi să circule cu maximă atenție în zonele afectate de ninsoare. În special, el a subliniat necesitatea ca autovehiculele să fie echipate corespunzător pentru condițiile de iarnă.

”În Bihor, avem în acest moment o întreagă stațiune închisă din cauza drumurilor înzăpezite. De acolo a nins abundent, vântul în continuare suflă cu putere.

Stratul de zăpadă măsoară 30cm. Vorbim așadar despre zeci, poate sute de turiști care se află în acest moment acolo și care sunt blocați și nu pot pleca în orele următoare din cauza acestor drumuri închise”, a declarat la Antena 3 CNN Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

”Atenție, șoferi!

Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum din zonele înalte!

Având în vedere faptul că în zonele înalte au început ninsorile, reamintim faptul că este obligatoriu ca vehiculele care le tranzitează trebuie să fie echipate de iarnă.

În special autovehiculele grele trebuie să fie echipate cu lanțuri, deoarece există risc de accidente, dar și de blocare a drumurilor, ceea ce îngreunează acțiunea utilajelor de deszăpezire.

Facem apel la conducătorii auto ca înainte să plece la drum să verifice prognoza meteo și atenționările CNAIR și ale poliției rutiere.

Precizăm că utilajele de deszăpezire ale CNAIR și drumarii sunt mobilizați în teren și acționează acolo unde situația o impune”, a transmis CNAIR într-o postare pe Facebook.

×
Subiecte în articol: CNAIR drumuri blocate conditii de iarna