x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DSU: „Aveţi în continuare încredere în noi”

DSU: „Aveţi în continuare încredere în noi”

de Monica Cosac    |    29 Oct 2019   •   12:30
DSU: „Aveţi în continuare încredere în noi”

După ce publicarea imaginilor cu intervenția din clubul Colectiv a stârnit critici vehemente, atât Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), cât şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), condus de Raed Arafat, au cerut opiniei publice să aibă în continuare încredere în pompieri. Mesajul DSU a fost, însă, cel puţin neinspirat.

 

Sâmbătă seară, IGSU a postat pe pagina de Facebook a instituției un mesaj intitulat „toată lumea arată cu degetul spre pompieri”, în care acuză că, în ultimele zile, „salvatorii au fost supuși unei presiuni publice uriașe” și au fost „acuzați pe nedrept de ascunderea unor probe”. „Să nu uităm eforturile pe care le-au depus și le depun zilnic pompierii, precum și miile de vieți salvate în fiecare an. Și ei sunt oameni! Îi vedeți la incendii, inundații, cazuri de prim ajutor, accidente, absolut în toate situațiile în care sunt solicitați. Credeți că ei merită asta?”, scriu reprezentanţii IGSU.

Tot sâmbătă seară, şi DSU a postat pe Facebook un mesaj în care face apel la oameni să nu își piardă încrederea în profesioniștii care „sunt deținători ai focului sacru” şi care „prin forța ochilor lor plini de iubire pot resuscita funcțiile vitale ale oamenilor pe care îi îngrijesc necondiționat”. O exprimare cel puţin neinspirată, însă, având în vedere că oamenii s-au revoltat şi din cauza modului în care pompierii au intervenit la tragedia de acum patru ani, când au cărat marii arşi pe paleţi de lemn. În mod categoric, victimele unui incendiu au nevoie de mult mai mult decât de „forța ochilor plini de iubire” a salvatorilor.

„Vă cerem să aveți în continuare încredere în noi, așa cum știm că ați avut-o mereu”, spun cei de la DSU.

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat