x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Duane Butcher, Ambasada SUA: Sărbătorind femeile din România

Duane Butcher, Ambasada SUA: Sărbătorind femeile din România

07 Mar 2014   •   20:08
Duane Butcher, Ambasada SUA: Sărbătorind femeile din România

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei SUA la Bucureşti, a adresat un mesaj doamnelor şi domnişoarelor din România.

Redăm integral acest mesaj.

„Ziua Internaţională a Femeii este mai mult decât un eveniment din calendar. Este o zi în care nu doar reconfirmăm hotărârea de a transforma lumea într-un loc mai paşnic şi prosper, ci şi recunoaştem că într-o lume în care oportunităţile existente pentru femei cresc, pacea, prosperitatea şi stabilitatea sunt cu mult mai posibile.” (Secretarul de stat al SUA John Kerry)

De la sosirea mea în Bucureşti, în urmă cu peste doi ani, am avut privilegiul de a cunoaşte multe femei hotărâte să facă această ţară mai paşnică şi mai prosperă. Ca şi femeile din Statele Unite ale Americii, româncele, fie ele tinere sau în vârstă, lucrează pentru a susţine economia, cresc copii şi îmbogăţesc cultura. Ar trebui să ne gândim preţ de o clipă cât de mult înseamnă ele pentru noi.

Româncele care sunt lideri politici se dedică profund slujirii celor pe care îi reprezintă. Folosind experienţa personală şi profesională, ele elaborează legi, iau decizii dificile şi rezolvă conflicte în interesul binelui suprem. Privim cu aceeaşi admiraţie femeile care se dedică activităţii în ONG-uri, educaţie şi jurnalism. Unde am fi dacă ele nu ar lupta pentru statul de drept, pentru apărarea mediului înconjurător, dacă nu ne-ar educa copiii, nu ar căuta adevărul şi nu i-ar apăra pe cei marginalizaţi?

Femeile procuror şi judecător sunt extraordinare modele de urmat pentru cei care îşi doresc o societate corectă, în care toţi oamenii sunt egali în faţa legii. Integritatea şi curajul lor contribuie la asigurarea transparenţei, stabilităţii, previzibilităţii şi bunei guvernări, esenţiale pentru obţinerea de investiţii economice. Activitatea lor creează un viitor mai prosper şi mai sigur pentru toţi. În lumea afacerilor, femeile obţin rezultate, de la crearea de mici firme care angajează câţiva membri ai familiei, până la conducerea unor mari corporaţii cu mii de angajaţi. Viziunea şi perseverenţa lor ajută la îmbogăţirea României, la crearea de oportunităţi şi locuri de muncă, în special pentru tinerii extrem de bine pregătiţi ai ţării.

Cot la cot cu colegii lor bărbaţi, femeile înfruntă cu îndrăzneală provocările activităţii în cadrul forţelor armate, dovedind competenţă, determinare şi patriotism. Vedem acelaşi devotament altruist faţă de profesie la femeile din poliţie, jandarmerie şi alte instituţii de aplicare a legii.

Cu toţii ar trebui să avem un respect profund pentru femeile medic şi asistentele din spitale şi clinici. Întotdeauna pregătite să răspundă la apel, ele uşurează durerea celor care suferă din pricina bolilor şi a rănilor, având în acelaşi timp grijă şi de propriile familii. Nu ne-am putea lipsi de experienţa şi compasiunea lor.

Femeile joacă un rol din ce în ce mai important în propriul meu domeniu de activitate, diplomaţia. Aşa cum a subliniat secretarul de stat Kerry, „Faptul că în Statele Unite ale Americii, unii dintre cei mai importanţi diplomaţi şi negociatori ai păcii sunt femei, nu este o coincidenţă.” Una dintre aceste importante femei diplomat, adjunctul secretarului de stat, Victoria Nuland, a vizitat recent Bucureştiul şi este extrem de interesată de viitorul acestei ţări.

De Ziua Internaţională a Femeii, să ne exprimăm cel mai sincer respect şi cea mai profundă recunoştinţă faţă de toate româncele neobosite şi să le onorăm pentru contribuţiile nepreţuite pe care le aduc societăţii şi familiilor lor.
Duane Butcher

×