x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Duminică, final de Campionat Mondial şi “summit” ruso-german. Germania şi Argentina s-au întâlnit deja de două ori în finală

Duminică, final de Campionat Mondial şi “summit” ruso-german. Germania şi Argentina s-au întâlnit deja de două ori în finală

10 Iul 2014   •   17:10
Duminică, final de Campionat Mondial şi “summit” ruso-german. Germania şi Argentina s-au întâlnit deja de două ori în finală
Sursa foto: Duminică, final de Campionat Mondial şi “summit” ruso-german. Germania şi Argentina s-au întâlnit deja de două ori în finală

“Drama loviturilor de departajare” a pus capăt visului unei ţări – Olanda, de a juca finala Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia. Privilegiul (sau mai degrabă provocarea) îi va reveni Argetinei, care va da piept cu naţionala Germaniei, adică echipa care a spulberat echipa Braziliei, întristând o întreagă naţiune.

După un meci comparat cu “un joc de şah pe gazon”, mult criticat de unii pentru lipsa spectaculozităţii şi a oportunităţilor de gol, Argentina s-a calificat după 4-2 la loviturile de departajare.

Sâmbătă avem “finala mică”, de la ora 23:00, ora României, între Brazilia şi Olanda, la Brasilia, pe Estadio Nacional Mane Garrincha. Iar duminică urmărim, cu mic cu mare, Finala. De la ora 22:00, Germania înfruntă Argentina la Rio de Janeiro, pe celebrul stadion Maracana.

Fotbalul aduce laolaltă şi marii lideri ai Planetei, marcând un “mini-summit” în Brazilia. Preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul german Angela Merkel urmează să se întâlnească duminică cu ocazia finalei, a anunţat joi Iuri Uşakov, consilierul şefului statului rus pe probleme de politică externă. “Sunt planificate o serie de întrevederi cu lideri de stat prezenţi la finala Campionatului, în special cu cancelarul german Angela Merkel”, a precizat Uşakov.
Prezenţa preşedintelui rus la finala Campionatului Mondial de Fotbal era prevăzută, liderul de la Kremlin efectuând în perioada 13-16 iulie o vizită în Brazilia, pentru a participa la summitul marilor state emergente din BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud).
Cancelarul Angela Merkel şi preşedintele german Joachim Gauck urmează, la rândul lor, să se deplaseze în Brazilia pentru a susţine echipa ţării lor în finala cu Argentina, după cum a confirmat Preşedinţia germană.
La ceremonia de închidere a Campionatului de Fotbal 2014, preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff, va preda ştafeta organizării viitorului campionat din 2018 omologului său rus Vladimir Putin.

Carles Puyol, fostul căpitan al reprezentativei Spaniei, şi modelul brazilian Gisele Bundchen vor prezenta trofeul Cupei Mondiale pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, cu ocazia finalei competiţiei, a anunţat Federaţia Internaţională Fotbal.
Gisele Bundchen, în calitate de reprezentantă a ţării gazdă, şi Puyol, în numele selecţionatei Spaniei, actuala deţinătoare a titlului mondial, vor aduce trofeul pe terenul de joc, înaintea finalei dintre Argentina şi Germania.

Germania şi Argentina s-au întâlnit deja de două ori în finală: în 1986, când victoria a revenit Argentinei lui Maradona, urmată de o victorie a Germaniei lui Juergen Klinsmann în 1990. (M.C)

×